Dansk Ride Forbund om rollkur

13-01-2014 11:26

Efter det schweiziske forbud mod rollkur og den efterfølgende debat herhjemme, kommer Dansk Ride Forbund nu med en udtalelse om emnet

Copyright Ridehesten.com
Anky van Grunsven og Salinero. Modelfoto: Ridehesten.com

Søndag den 5. januar 2014 bragte Ridehesten.com nyheden om, at Schweiz har vedtaget en ny dyrebeskyttelseslov, som stiller strengere krav til hestehold, og herunder bliver brugen af rollkur i Schweiz fremover anset som dyremishandling, i henhold til loven.

Kort efter var flere, herunder Dyrenes Beskyttelse, ude med en kritik af den danske lovgivning på området – med udgangspunkt i, at rollkur ikke er forbudt i Danmark.

Det fik Ridehesten.com til at spørge Dansk Ride Forbund om emnet, hvortil følgende svar nu er kommet:

- Træningsmetoderne Rollkur og Hyperflexion er ikke tilladte ved stævner i Dansk Ride Forbunds regi, og vi ser med interesse nærmere på indholdet i den schweiziske lovgivning på området. Det er jo folketinget, der udformer og vedtager dyreværnsloven, men vi vil tage det schweiziske tiltag op i Forum For Hestevelfærd, hvor vi hesteorganisationer kan drøfte indhold og muligheder ift. danske forhold, siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

Læs mere om debatten her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen