Dansk Ride Forbund indstillet til pris

28-12-2013 10:18

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier, Dansk Ride Forbund og DIF Soldaterprojekt er nomineret til Kulturministerens Handicapidrætspris 2013

Copyright Ridehesten.com
EM-bronze for hold ved EM i paradressur 2013.

Kulturministerens Handicapidrætspris hylder personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Prisen overrækkes af kulturministeren den 4. januar 2014 på Sport2013-showet i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger ikke alene æren, men også 75.000 kr.

”Vi er meget stolte af at være nomineret til prisen. De seneste års tætte samarbejde med Dansk Handicap-Idræts Forbund har båret stor frugt – både når det gælder handicapridningen i vores klubber, som kommer mange handicappede og klubberne til gode, samt når vi ser på den internationale succes, som dansk paradressur høster i udlandet. At vi i 2013 kunne slå dørene op til det første integrerede Europamesterskab for handicappede udøvere og raskryttere nogensinde, viser hvor langt vi kan nå med gode ideer og et godt samarbejde. Vi håber og har også fået tilkendegivelser af, at vores arbejde kan inspirere andre forbund og sportsgrene i både ind- og udland til at arbejde målrettet med integration af handicapidræt og raskidræt”, siger Ulf Helgstrand, formand for Dansk Ride Forbund.

Kulturminister Marianne Jelved siger: 
”Med Kulturministerens Handicappris 2013 hylder vi de mange atleter, organisationer og projekter, der gør en forskel for handicapidrætten i Danmark. De nominerede har alle, på hver deres måde, gjort en ekstraordinær indsats og har været vigtige ambassadører, både nationalt og internationalt. Jeg glæder mig til at møde de nominerede og overrække prisen på Sport2013 i Herning”.

De nominerede kandidater

Dansk Ride Forbund 
Dansk Handicap Idræts-Forbund har indstillet Dansk Ride Forbund for den særlige indsats, forbundet har gjort for at udvikle paradressuren nationalt og internationalt. Især afviklingen af EM 2013 i ridning i Herning, som var det første store internationale europamesterskab, der inkluderede personer både med og uden handicap, viser forbundets betydning for paradressuren i Danmark.

DIF Soldaterprojekt – indstillet af Danmarks Idrætsforbund 
DIF Soldaterprojekt, som er indstillet af Danmarks Idrætsforbund, har de seneste tre år, med idrætten som værktøj, hjulpet alvorligt skadede soldater med at komme videre i livet og givet dem en ballast, som de kan bruge fremadrettet. Det har været en stor hjælp for de skadede hjemvendte soldater, der både fysisk og psykisk har skullet tilpasse sig en ny tilværelse.

Peter Rosenmeier 
Team Danmark har indstillet bordtennisspilleren Peter Rosenmeier for hans flotte resultater ved VM, PL og senest EM i 2013. Han er også indstillet for at gøre et stort arbejde uden for banen, hvor han blandt andet hjælper andre idrætsudøvere med handicap og deltager i talentudviklingstiltag. Han er en vigtig ambassadør for handicapidrætten og en rollemodel for mange atleter.

Kilde: Kulturministeriet

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner