Dansk hold klar til EM for veteraner

12-08-2023 13:20

Annika Knudsen Lorentsen

Fire friske kvinder er klar til at repræsentere Danmark ved EM for veteraner i september. Det håber de kan blive startskuddet til at starte veteranklasser op herhjemme, ligesom de håber, at det kan starte en dansk tradition for deltagelse i de internationale veteranstævner, som mange andre nationer brænder meget for

Copyright Ridehesten.com
De fire kvinder klar til EM. Fv. Jeanet Glud Jørgensen, Natasja Kock Mogensen, Rikke Kjær og Louise Rich. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Ved DM-stævnet på Stutteri Ask var Rikke Kjær, Jeanet Glud Jørgensen, Louise Rich og Natasja Kock Mogensen i går samlet og her fortalte de om deres planer for at deltage ved det officielle EM i springning for veteraner, som afholdes i Hardelot i Frankrig fra den 7.-10. september. 

Idéen til at stable et dansk hold på benene til mesterskabet, hvor der aldrig tidligere har været et dansk hold til start, opstod da 58-årige Louise Rich sidste år forsøgte selv at stille til start, men desværre var for sent ude til at komme med som individuel rytter. 

Samtidig havde Natasja Kock Mogensen gået i flere år og ventet på, at blive gammel nok til at ride veteranmesterskabet. Tidligere skulle man være 50 år, og det hjørne runder Natasja først næste år, men imellemtiden er alderen blevet sat ned, så det nu er åbent for ryttere over 45 år. De to kvinder snakkede sammen ved Christmas Show sidste år, og så fik de 50-årige Rikke Kjær og 59-årige Jeanet Glud Jørgensen med på idéen. 

– Jeg ville gerne have redet det allerede sidste år, men var for sent ude til at ride med i det officielle mesterskab, forklarer Louise. 

– Louise  og jeg blev enige om, at vi skulle have et hold, og så fik vi først Rikke med på idéen, og så aftalte de med Dansk Ride Forbund at de kunne arbejde henimod det og så finde den fjerdemand, forklarer Natasja Kock Mogensen. Den plads endte hos Jeanet Glud Jørgensen, som her ved stævnet på Ask blandt andet har redet fejlfrit i MA1*, og derfor virker til at være i topform frem mod mesterskabet. 

Netop MA1* er det højeste man må have redet i indeværende år, hvis man vil deltage ved mesterskabet, som afholdes i henholdsvis 125 og 130 cm-klasser. Konkurrencen afholdes således, at der startes ud i en konkurrence efter metode C den første dag. Herefter rides der to dage i metode A for at afgøre holdkonkurrencen, og til sidst to runder mere for at afgøre den individuelle konkurrence. 

Copyright Ridehesten.com
Louise Rich i fin stil over CC Facility-springet ved Christmas Show sidste år. Her i sadlen på sin reservehest Dis Moi Tout de Clairbois. Alle fire har en reservehest tilmeldt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Store ambitioner
De fire kvinder er klar til at repræsentere Danmark på bedste vis, og selvom Rikke Kjær eksempelvis ikke har redet mange stævner de sidste par år, så er de alle fire godt i gang pt., og i fuld gang med at pudse formen. 

– Vi har jo alle masser erfaring fra tidligere, og nu er vi ved at finpudse formen, nogle af os har mere brug for det end andre, forklarer Rikke med et smil. Alle fire har tidligere i deres karriere redet DM for senior, men af den ene eller anden grund har de trappet ned eller holdt pause fra konkurrencer. 

De har allesammen tilmeldt sig med to heste på den foreløbige deltagerliste, og senest den 30. august skal de meddele hvilken de kommer til start med. Planen er, at Rikke rider Diamond in West (SWB) e. Diamant de Revel/ Careful, Jeanet rider 4Moor Favorant e. Favorit Ask/ Caretino (opdr. Jeanet Jørgensne) og Louise rider Dynamic e. Diarado/ Cassini I og Natasja rider Cooper e. Lord Z/ Polydox. De fire ekvipager udgør sammen det danske hold, som er støttet af blandt andre CC Facility, og ambitionerne er store for et godt resultat. For det er ingen hemmelighed, at de fire kvinder går efter en absolut topplacering til Danmark. 

– Vi regner da helt klart med, at vi kan gøre det godt, og vi går selvfølgelig efter guldet, understreger Rikke Kjær.

Startskuddet til en tradition
– Vi vil gerne starte det op i Danmark, og også få et DM for veteraner både indendørs og udendørs. Det er der sindssygt mange der kan have glæde af er vi overbeviste om, fortæller Natasja, som har planer om at hjælpe Dansk Ride Forbund med at stable veteransporten på benene herhjemme.

– Der er jo mange af forskellige årsager, der ikke kan ride med på seniorniveau, og på den måde vil de stadig have noget at ride imod, og det tror jeg kan være en god motivation for alle, tilføjer Jeanet. 

– Vi synes, at det kunne være sjovt hvis vi kunne så et frø og få det igang herhjemme, slutter Rikke Kjær. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen