Dansk dyrepoliti for bedre dyrevelfærd

18-12-2018 10:06

Arbejdet for bedre dyrevelfærd får en velkommen håndsrækning i kraft af 38 millioner kroner til tre dyrevelfærdsenheder, som skal sikre dyrevelfærden 

Copyright Ridehesten.com
Der er afsat 38 millioner kroner til at oprette et nyt dansk dyrepoliti, som skal rykke ud, hvis dyr mishandles.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med det nye dyrepoliti bliver det muligt at reagere hurtigere, hvis dyr bliver mishandlet, solgt eller opdrættet ulovligt. Det er vedtaget i finansloven for 2019, hvor hele 38 millioner kroner er øremærket til at skærpe indsatsen over for dyremishandling.

Blandt dyrlæger er det nye dyrepoliti rigtig gode nyheder, fordi der nu kommer fokus på en instans, som indtil nu har manglet i Danmark. Dyrlæger håber på, at et særligt dyrepoliti vil gøre det muligt at handle hurtigere, hvis dyr udsættes for unødig lidelse.

Hvis du står med en dyreværnssag, så hjælper det ikke noget, hvis der går halvanden uge, før nogen har ressourcer til at rykke ud. Hvis der for eksempel bliver opdaget overtrædelser af dyreværnsloven, så er der brug for at handle hurtigt, siger Lise Svejgaard, Egelund Dyreklinik, Ravnstrup til TV2 Nyhederne.

 

Dyrepoliti er en mærkesag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Folkeparti har haft dyrepoliti som en mærkesag i mange år, og derfor er partiets dyrevelfærdsordfører Karina Due positivt stemt over, at der nu kommer et egentligt dyrepoliti.

Hun fortæller, at de øremærkede penge til dyrepolitiet hverken handler om, at man skal prioritere enten dyr eller mennesker, men at både dyr og mennesker skal prioriteres, hvorfor der nu oprettes et dyrepoliti. Dyrepolitiet får tilført penge via finansloven, fordi deres arbejde bliver noget, der skal komme ved siden af det arbejde, politiet laver i forvejen, fortæller Karina Due til TV2 Nyhederne.

Konkret kommer dyrepolitienhederne til at ligge hos Midt- og Vestsjællands Politi, Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi.

Dyrlæge Lise Svejsgaard håber, at dyrepolitiet sender et signal til dem, der ikke passer godt på deres dyr.

Jeg håber på, at det giver flere ressourcer, så der kan ske noget her og nu, når vi står med dyreværnssager. Men jeg håber også, at befolkningen generelt vil tage det til sig, for man skal altså opføre sig ordentligt over for sine dyr, siger hun til TV2 Nyhederne.

Det er Rigspolitiets vurdering, at dyrepolitiet kommer til at bestå af 15 fuldtidsstillinger inden for fire år.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner