Dagens Pony: Han er min sjæleven

05-09-2021 16:45

Marie Helene Rigård Rohleder

Igen i år løb Rolighedens Jackpot med den fornemme titel som Dagens Pony til Store Hestedag. Welshponyen og ejer Line Børner vandt også i 2019, og de to har et helt specielt bånd. – Han er min øjensten, og hos ham kan jeg finde ro, fortæller Line 

Copyright Ridehesten.com
Rolighedens Jackpot. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tårerne trillede da Line Børner løb ud til sin mor, Vicki Børner, efter at have vundet titlen som Dagens Pony på Store Hestedag med sin bedste ven: Rolighedens Jackpot. En sejr som betyder mere end de fleste. 

Jackpot er en imponerende smuk og harmonisk bygget welsh sec. D pony på hele 17 år. Alderen kan man ikke mærke på ham, og Line fortæller, at de rider LA-klasser i dressur, og så vandt de skam også Dagens Pony tilbage i 2019 på Store Hestedag. Læs den historie her. 

– Jeg er så glad og stolt. Hos Jackpot kan jeg altid finde ro. Jeg kalder ham "min sutsko", og han er bare en ener, fortæller Line Børner, som til daglig arbejder på kontor. 

Copyright Ridehesten.com
Line Børner og Rolighedens Jackpot. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun har ejet Jackpot siden 2011, og på trods af mange købstilbud vil hun aldrig sælge ham. Line og Jackpot bor i Store Heddinge på Sjælland på en gård sammen med Lines forældre og tre andre welshponyer. 

– Vi er fælles om hestene i familien, og det giver os en stor glæde, siger Vicky Børner, som heller ikke kunne holde tårerne tilbage, da dommerne udnævnte Jackpot som Dagens Pony for anden gang. 

– Jackpot er bare helt speciel. Han elsker at vise sig frem, og når publikum klapper, så vokser han altid lige 10 cm. Det er altid en fest at være på Store Hestedag, og vi skal helt sikkert afsted igen, siger Line Børner. 

Fakta
Hvad er Store Hestedag?

Koldblod, varmblod, stritman, rosenknopper, broget, plettet, tyk, tynd. Denne weekend er der plads til ALLE typer heste på Roskilde Dyrskueplads. 

Her afholdes nemlig Store Hestedag. En sand hestefest for ALLE.

Programmet byder også på foredrag og clinics om frihedsdressur, rideangst og distanceridning. Du kan også opleve danmarksmesterskabet i grooming for hest, prøve Working Equitation, og få tips fra den erfarne Henrik Køier til at komme i gang med at køre din hest. 

Dagene er spækket med alt fra agility og "Dog Parkour" til Mounted Games og det store populære hesteshow i hovedringen. Her viser mere end hundrede heste deres fortrin og kunnen frem i ringen i henholdsvis; dressur, western, horsemanship, spring, kørsel - ja kort sagt; her kan man opleve alt, hvad der kan gøres med hest. 

Læs meget mere her. 

 

Ridehesten har haft fotograf til Store Hestedag hele weekenden. I kan se alle fotos på hjemmesiden om få dage.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen