Da der blev uddelt fire medaljer

08-08-2023 15:13

Mille Albinus Hjermitslev

Den forgange måneds junior-EM i dressur gik over i historien, da der blev uddelt medaljer til fire hold

Copyright Ridehesten.com
De fire hold på podiet; Østrig, Danmark, Tyskland og Storbritannien. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved europamesterskaberne for juniorer i dressur i Kronberg, Tyskland tilbage i juli, fik de danske juniorryttere EM-sølv for hold. Medaljen delte de dog med holdet fra Østrig. Tyskland vandt guld, og bronzen gik til Storbritannien. Dermed var der hele fire hold på podiet. 

EuroDressage, der var til stede under konkurrencen, har forklaret dette. Grunden til dramaet skulle findes under den østrigske rytter Fanny Jöbstl's ridt. Fanny red to skridtpirouetter til venstre, men den østrigske dommer ved C opdagede ikke dette og ringede ikke med klokken. De andre dommere noterede fejlen, men det blev ikke opdaget. 

Efter ridtet var der tvivl om, hvad der skulle gøres, siden rytteren ikke havde fået chancen for at lave øvelsen rigtig. Det blev besluttet at give den manglende øvelse fem ettaller. Det blev dog senere ændret til flere gange 6,5 og 7. Det betød, at pludseligt var Østrig andenbedst foran Danmark og Storbritannien, der troede, at de skulle have de to medaljer. 

Rytterne så nervøst til, mens det blev diskuteret, hvordan medaljerne skulle fordeles. I sidste ende blev det besluttet at lade tvivlen komme rytterne til gode; både Østrig og Danmark fik sølv, mens englænderne beholdt bronze. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden er beslutningen blevet diskuteret. Blandt andet med henvisning til manglende involvering af FEI og spekulationer om, hvorvidt det samme havde været blevet besluttet, hvis det havde været et seniormesterskab. 

I et skriftligt svar til EuroDressage skriver FEI:

FEI bekræfter, at det er imod FEI-reglerne at give to sølvmedaljer til hold med forskellig score.

Vi understreger, at FEI-regler skal anvendes og overholdes af alle FEI-officials. Vi forventer, at disse regler anvendes præcist og ensartet for at sikre retfærdige spilleregler for alle. 

FEI vil foretage en grundig gennemgang af alt fakta, beviser og rapporter i den konkrete sag.

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold. Fv; Johanne Kofod Jensen, Annabelle Rehn, Sophia Obel Jørgensen og Theresa Rosenkilde. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen