D'Avie ude af avlen for denne sæson

20-03-2015 11:19
Avl

Den nykårede hingst D'Avie, som netop har bestået den danske 10-dages test, er midlertidigt taget ud af avlen, da sædkvaliteten på nuværende tidspunkt ikke er tilfredsstillende

Copyright Ridehesten.com

D'Avie, som var præmiehingst ved Hannoveranerkåringen og også dyreste hingst på den efterfølgende auktion, vil først være til benyttelse i avlen fra 2016. Sædprøver har vist, at hans sæd ikke er af bedste kvalitet på nuværende tidspunkt. Derfor har Arlette Jasper-Kohl og Professor Edwin Kohl fra Gestüt Peterhof i samråd med Andreas Helgstrand  besluttet, at tage hingsten ud af avlen i denne sæson.

- Vi ønsker at give vores kunder de bedste muligheder. Dyrlægerne mener, at prøverne vil blive bedre, og at D'Avie vil komme til at kunne bruges senere, meddeler Helgstrand Dressage på deres hjemmeside om den unge hingst, der først fylder 3 år den 18. juni i år.

- D'Avie skal nu have tid til at komme sig over kåringerne både i Tyskland og i Danmark. Vi håber, at der vil være forståelse for beslutningen, som vi bestemt er ærgerlige over, men vi mener, at beslutningen vil være til gavn for både hingsten og for avlerne, meddeles der.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing