Charlotte Jorst vender tilbage på Nintendo og vinder

11-02-2022 20:00

Trine Askjær-Jørgensen

Efter et halvt års tid væk fra stævnepladserne på den 19-årige Kastel's Nintendo vendte dansk-amerikaneren Charlotte Jorst tilbage samme med hingsten, og dét til en sejr

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danskfødte Charlotte Jorst, som nu er bosiddende i USA og starter stævner for det amerikanske flag, var i går til start ved åbningsdagen for femte uge af Global Dressage Festival 2022 i Wellington, Florida. Her var hun til start med den nu 19-årige Kastel's Nintendo e. Negro, som er "still going strong". Det skriver EuroDressage.

Jorst og Nintendo bliver bare ved og ved

Den 19 år gamle hingst, Nintendo, var den ældste i feltet af 11 startende, men tog sejren som entydig vinder hos de fem dommere i den korte Grand Prix med 72,579%. Sidste gang de to startede stævner var i Aachen, Tyskland, i september 2021.

Nintendo føles bedre og bedre for hver gang, lød det fra den begejstrede 55-årige dansk-amerikanske rytter.  Han er mere og mere foran mit ben, han bevæger sig mere og mere opad, og han elsker opgaven. Han er så begejstret for at være her.

Det var første gang Jorst og Nintendo red det korte Grand Prix-program, og rytteren berettede: – Jeg synes, det er sjovt at ride et andet program.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sådan holder hun den 19-årige hest kørende

Jorsts vej til succes med Nintendo er masser af rideture i naturen, foldtid og at sørge for, at han er den første hest, hun rider hver dag.

– Han elsker at komme ud på tur, så hver dag rider vi ud en halv times tid inden selve træningen, og så rider jeg ellers bare 15-20 minutter fire gange om ugen. Jeg rider ham altid først, fordi ellers bliver han så skuffet. Så han er det første, jeg gør om morgenen. Vi rider en masse ture, og det er egentligt sådan, jeg altid har gjort med ham, lyder det fra Charlotte Jorst.

Fremtidsplaner

Jorst håber på en plads til World Cup dressurfinalen i Leipzig, Tyskland, i april og også muligheden for at konkurrere til verdensmesterskabet i Herning i august i år. De mere nærtforestående planer indebærer 5-stjernet  dressur til syvende uge af Global Dressage Festival i Wellington, Florida, og Palm Beach Derby.

– Jeg håber på et wildcard til World Cup, og hvis jeg kan ride i Herning ville det selvfølgelig være helt fantastisk, eftersom jeg er fra Danmark. Men jeg tager en dag af gangen og nyder bare hvert minut med Nintendo og det partnerskab, vi har, fordi det betyder bare så meget, og man ved aldrig, om man finder et sådant igen, slutter hun.

Copyright Ridehesten.com
Man ser næsten altid Charlotte Jorst med et smil på læben, når hun rider. Her til Falsterbo Horseshow i 2017. Foto: Ridehesten.com
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen