Caroline er dobbelt dansk mester i 2023

13-08-2023 14:08

Annika Knudsen Lorentsen

Caroline Knudsen vandt tidligere i år indendørs Agria DRF Mesterskabet for juniorryttere, og nu har hun ligeledes sikret sig titlen udendørs ved mesterskabsstævnet hos Stutteri Ask

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu et mesterskab er blevet afgjort i de flotte rammer på Stutteri Ask. Denne gang var det juniorrytterne der skulle ride to udfordrende runder i 140 cm, og dagens finale gav præcis som kvalifikationsklassen i fredags mange af rytterne udfordringer. 

Over tre runder i årets mesterskab, er det kun lykkedes en rytter at levere én fejlfri runde, og den stod årets guldvinder for i den afsluttende finale i dag.

Copyright Ridehesten.com
Podiet for junior. Fv. Rosemarie Heering, Caroline Knudsen og Emma Ponsaing. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Her red Caroline Knudsen den 9-årige hoppe Landlyst Callicon e. E Bøgegårdens Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Prinds) fejlfrit rundt og sluttede et ellers udfordrende mesterskab med manér. I alt sluttede Caroline med 8,88 fejl, hvilket resulterede i en sikker sejr i årets mesterskab. 

Tidligere i år tog Caroline titlen som indendørs dansk mester for junior, og dermed kan hun kalde sig dobbelt guldvinder i aldersgrupper i 2023. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Jeg er rigtig glad. Det har været et mesterskab med rigtig mange fejl, så det var dejligt at slutte af med en fejlfri runde, som gik helt efter planen, fortæller Caroline, som i videoen nedenfor sætter flere ord på årets mesterskab. 

Sølvmedaljen gik i år til Rosemarie Heering, som med to gode finalerunder i sadlen på Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry Gold red sig frem i placeringsrækkefølgen. Hun sluttede med 18,96 fejl, hvilket var nok til at sikre hende andenpladsen og en plads på podiet i årets mesterskab. 

Copyright Ridehesten.com
Rosemarie Heering med Ambition Gold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Emma Ponsaing startede mesterskabet rigtig flot ud i fredags, hvor hun red med blot et nedslag i sadlen på begge sine heste. Hun valgte at ride Aramis 577 e. Argentinus/ Gracieux i finalen. Hesten som hun havde vundet den indledende konkurrence i metode C med, og dermed tog hun et fejlfrit resultat med ind i dagens finale. 

Copyright Ridehesten.com
Emma Ponsaing med Aramis 577. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Desværre for Emma lykkedes det ikke helt i dag, hvor hun fik tre nedslag i første runde og to i den anden og afgørende. Når det så er sagt, så stod Emma som altid for flot ridning, og på trods af fejlene i dag, har hun uden tvivl fortjent at hænge en medalje om halsen efter årets mesterskab. Hun endte med bronzemedaljen med 20 fejl sammenlagt. 

Copyright Ridehesten.com
De tre medaljetagere måtte en tur i vandgraven efter præmieoverrækkelsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På fjerdepladsen blev det Anemone Ladefoged Pedersen med Conchillo e. Churchill/ Concorde (opdr. Ane Stoltze), mens Laura Thomey tog femtepladsen i sadlen på Caba Brons e. Cabachon/ Coronado (opdr. Thomas Pihl Jensen). 

Der blev uddelt yderligere to placeringer i klassen, og dem tog Ditte Wulff Møller med Forrest DWB e. Favorit Ask/ Carano (opdr. Laura Frost) og Carla Svendgaard med Go Quasi e. Quasimodo VD Molendreef. 

Resultat fra mesterskabet. 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner