Belgien sikrede OL-kvalifikation

03-10-2022 19:13

Ved årets Nations Cup-finale, der i går blev afviklet i Barcelona, stod der blandt andet en OL-kvalifikation på højkant, og den tilfaldt Nations Cup-vindernationen

Copyright Ridehesten.com
Jérôme Guery og Quel Homme de Hus, da de vandt individuelt sølv ved VM 2022 i Herning. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Af de 14 deltagende hold i årets Nations Cup-finale i Barcelona var der otte hold tilbage til at konkurrere i den afgørende finale om vindertitlen, og sejren gik søndag aften til det belgiske hold efterfulgt af det franske og det schweiziske hold.

Det belgiske hold i Barcelona bestod af den individuelle VM-sølvvinder Jérôme Guery, hans VM-holdkammerat Gregory Wathelet samt Gilles Thomas og Koen Vereecke. Guery red tilmed sin VM-hest, den 16-årige holstenerhingst Quel Homme de Hus e. Quidam de Revel/ Candillo, mens Wathelet havde valgt den 14-årige hingst Iron Man van der Padenborre e. Darco/ Chin Chin. Thomas red den 12-årige hoppe Calleryama e. Casall/ Contender, og Koen Vereecke red den 12-årige hingst Kasanova de la Pomme e. Bamako de Muze/ Malito de Reve, der blev finalens suverænt hurtigste hest.

Den prestigefulde sejr indbragte det belgiske hold 417.000 EUR (3,1 mio DKK), og for den vindende nation havde sejren også en helt særlig værdi. Der stod nemlig en OL-kvalifikation for hold på højkant i årets Nations Cup-finale, og det betyder, at det Belgien nu er blandt de nationer, der har sikret sig at kunne deltage med et hold i springning ved OL 2024 i Paris.

Resultat af Nations Cup-finalen

Fakta
Springning ved OL 2024 i Paris

I alt kommer 75 ekvipager til Paris, hvoraf de 60 ekvipager findes på de i alt 20 nationer, der vil sikre sig kvalifikationen til OL i løbet af det næste 1,5 år. Hvis ikke Danmark får en plads med et hold, som ved OL i Paris består af tre ekvipager, er der en chance for at opnå en kvalifikation med en individuel rytter, hvis Danmark ender i toppen af OL-ranglisten for nordvest-Europa, hvor der uddeles to individuelle pladser til to forskellige nationer, som ikke allerede er kvalificeret med et hold.

Frankrig er som værtsnation for OL tilskrevet en kvalifikation, og ved VM i Herning opnåede de eupæiske lande Sverige, Holland, Storbritannien, Irland og Tyskland holdkvalifikation til OL 2024, og de gøres nu selskab af Belgien. Det betyder, at der for nuværende er allokeret 13 af de i alt 20 holdpladser.

Danmarks næste mulighed for at tilegne sig en holdkvalifikation er ved EM 2023 i Milano, hvor de tre bedste nationer, der ikke allerede har opnået en kvalifikation, får en plads ved OL 2024. Således er det en fordel, at allerede syv europæiske nationer har opnået holdkvalifikation. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner