Beezie Madden vinder World Cup

28-04-2013 17:29

For 2. år i træk blev World Cuppen i springning vundet af en amerikansk rytter. Efter en omspringning mellem den olympiske mester, Steve Guerdat, og Beezie Madden, blev det amerikaneren, der vandt finalen og trofæet

Copyright Ridehesten.com
En glad Beezie Madden på Simon på æresrunde efter en velfortjent World Cup-sejr.

Årets World Cup-finale i springning måtte afgøres i en omspringning, hvor schweiziske Steve Guerdat/Nino de Buissonnets og amerikanske Beezie Madden/Simon tørnede sammen.

Forud for omspringning var der i dag blevet afviklet 2 afdelinger i denne 3. og sidste finalerunden. I 2. afdeling red mange ryttere igen med fejl, og det så for en stund ud til at det svenske publikum måtte undvære fejlfri runder.

Svenske Henrik von Eckermann med Gotha FRH havde ikke været tilfreds med turen i 1. afdeling, men heldigvis blev 2. afdeling så meget bedre. Publikum var klar til at juble, da den allersidste Rolex-forhindring faldt, og 12.000 tilskuere udbrød et kollektivt: ”NEEEEEEJ”. Men med 4 fejl var det en flot runde, og von Eckermann kunne forlade banen til fortjente klapsalver.

Sergio Alvarez Moya og Carlos levered dagens første fejlfri runde, men en sikker og hurtig tur, og ekvipagen sluttede dermed årets finale med 12 fejl i alt. Marc Houtzager og Sterrehof's Tamino fik også vist at de stadig ville være med, med en flot runde, hvor det dog blev til fejl på den sidste forhindring. 16 fejl i alt. Rolf-Göran Bengtsson fik tage på Scandinavium Arena til at lette, da han red fejlfrit med Quintero – ekvipagen sluttede med sammenlagt 13 fej. Luciana Diniz og Lennox, der havde været førende inden dagens sidste runde, fik 8 fejl i 2. afdeling, og sluttede med 20 fejl i alt.

OL-guldvinder Steve Guerdat og Nino de Buissonnets vidste igen storform, og levered en fejlfri runde, og dermed havde de 9 fejl sammenlagt. McLain Ward og Super Trooper de Ness rev en bom på det sidste spring i 3-kombinationen, og sluttede dermed med 13 fejl i alt, ligesom Rolf-Göran Bengtsson.

Franske Kevin Staut og Silvana HDC lignede sikkerheden selv – lige indtil den sidste Rolex-oxer – en bom faldt, og ekvipagen sluttede dermed med i alt 10 fejl.

Beezie Madden og Simon red forsigtigt og velovervejet og Simon var super velspringende. Alligevel matte også dette par indkassere en fejl på den famøse sidste Rolex-oxer, og det betød at parret sluttede med 9 fejl sammenlagt – og skulle i omspringning med Steve Guerdat.

Omspringningen bestod af syv forhindringer, og Steve Guerdat og Nino de Buisonnets lagde godt ud i højt tempo, men det gik for stærkt og der blev vendt for skarpt, og parret fik to bomme. Det betød at Beezie Madden og Simon havde et ideelt udgangspunkt – fejlfri runde eller fire fejl, så ville sejren være i hus. Beezie skuffede ikke – hun red sikkert og fejlfrit, og vandt dermed årets World Cup-finale.

Resultater

Følg os på Facebook og på Twitter @Ridehesten

 

 

 

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen