Beezie har taget teten

25-04-2013 20:12

Britt Carlsen

World Cup Finaler - USA's Beezie Madden har lagt sig i spidsen for World Cup finalen i springning foran sidste års nr. tre og med Rolf-Göran Bengtsson på tredjepladsen

Traditionen tro blev tre dages konkurrencer i World Cup finalen i springning indledt med en tidsspringning, hvor fejl blev omregnet til tid.

Rolf-Göran Bengtsson fik næsten taget til at lette, da han lagde sig i spidsen af konkurrencen med en hurtig, fejlfri tid på Casall La Silla e. Caretino - 64,2 sekunder stoppede han uret på, men det varede ikke så længe førend den tidlige OL bronzevinder fra Hongkong USA's Beezie Madden gik forbi Bengtsson med Simon e. Mr. Blue i drømmetiden 62,28 sekunder. Sidste års nr. tre i finalen Pius Schwizer fra Schweiz og Verdi III e. Hors la Loi II er også med i topkampen i år da han kilede sig ind på andenpladsen med 62,79 sekunder.

Sidste års vinder USA's Rich Fellers og Flexible e. Crusing var lynhurtige på banen, hvor de mange galopstrækninger på banen passede deres opskruede grundtempo. Den næstsidste forhindring, en dobbeltkombination, fejlbedømte Fellers fælt med et stop til følge, og dermed måtte den regerende mester se sig placeret på en 34. plads.

Den tredobbelte World Cup vinder Meredith Michæls-Beerbaum var tæt på at styrte i landingen efter en stor oxer, som hun fejlbedømte. Bella Donna e. Baldini snublede og det var en kombination af held og Merediths erfaring, der fik ekvipagen på ret køl inden den efterfølgende forhindring.

Beezie Maddens Simon ser meget stærk ud i opstartsfasen ved denne World Cup finale. BMC Van Grunsven Simon, som han hed da han blev redet af Jeroen Dubbeldam blev i 2010 udråbt til årets springhest i Holland og parret har toppet verdensranglisten. Madden indkøbte Simon tilbage i november 2011, som et led i forberedelserne til OL i London.

Links

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen