Barcelo til Nürnberg Burg-Pokal finalen

13-05-2024 12:45

Atterupgaards Barcelo, som nu går under navnet Maxi Kraft's Barcelo OLD, vandt i weekenden en kvalifikation til Nürnberger Burg Pokal-turneringen

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Barcelo med sin tidligere rytter, Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Oldenburgerhingsten Atterupgaards Barcelo e. Bon Couer/ Caprimond (opdr. Kristine Munch Nielsen) er avlet i Danmark, og han gik sin kåring i Oldenburg tilbage i 2018, ligesom han også er kåret i Dansk Varmblod. Barcelos mor er Atterupgaards Dicte, som er mor til hele fem kårede sønner, og selv er Dicte helsøster til Atterupgaards Cassidy, som de fleste kender, på baggrund af hans flotte karriere under Cathrine Laudrup-Dufour. 

Barcelo begyndte sin karriere hos Helgstrand, men da han var 5 år blev han solgt til Tyskland, hvorefter Tessa Frank kvalificerede ham til Bundeschampionatet. Her sluttede de som nummer fire, mens det året efter lykkedes dem af vinde titlen som Bundeschampionatsvinder for 6-års heste.

Sidste år overtog tyske Dorothee Schneider tøjlerne, og i weekenden vandt hun og den nu 8-årige Barcelo en kvalifikation til Nürnberg Burg Pokal-turneringen i München. Det betyder, at de er kvalificeret til finalen, som afholdes i slutningen af 2024.

Med 74,53% vandt de klassen foran Victoria Nielsen og Prinzessin Paula med 72,09% samt Charlott-Maria Schürmann og Life Time med 71,73%.

Adskillige topheste har "trådt deres barnesko" i den præstigefyldte tyske dressurturnering, Nürnberger Burg Pokal for dressurheste i alderen 7-9 år og på Prix St. Georges-niveau.

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen