Bækgården Horse Festival i fuld gang

04-07-2013 11:39

Signe Wiese

Allerede i går red de første ryttere på banen ved dette års Bækgården Horse Festival. Stævnet er stærkt besat af topryttere fra hele Norden, og lørdag afvikles den store derby-klasse Askeland Derby

Bækgården v/ Lise Thøgersen og Kim Kristensen og RC Horses v/ Rasmus Christiansen debuterede som stævnearrangør sidste år med et særdeles vellykket landsstævne, og også i år har arrangørerne lagt sig i selen for at skabe et 1. klasses stævne - både for ryttere og for publikum.

Tilslutningen til stævnet har været stor, og alle klasser er fuldt booket både med danske ryttere, men i høj grad også med ryttere fra de øvrige nordiske lande, Tyskland og England. Der vil uden tvivl være lejlighed til at opleve super god sport, når topryttere som Andreas & Christian Schou, Torben Frandsen, Rikke Haastrup Kristensen, Michael Aabo og mange flere dyster på de to springbaner RC Horses Grass Arena og Walber Ebb & Flow Arena.

Bækgården Horse Festival 2013 blev skudt i gang i går, hvor der blev afviklet tre Medium Tour-klasse. Den første klasse blev vundet af Simon Yde på R. Rubertha 12 efter en fejlfri runde i tiden 46,37 sekunder. Simon Yde var mest vindende rytter ved Bækgården Horse Festival 2012, og det ser ud til at han sigter mod at gentage bedriften i år. Christian Petersen fra Stutteri Alfarvad vandt den anden Medium Tour-klasse med Zahr Alfarvad Z e. Zandor Z med en fejlfri runde i 48,07 sekunder. Onsdagens tredje Medium Tour blev vundet af Dina Bach Sigmundsen på Mininja med 0 fejl i tiden 47,96 sekunder.

Onsdagens sidste klasse på Walber Ebb & Flow Arena var en Large / XL Tour med 83 ekvipager til start. Klassen blev vundet af Kasper H. Hansen på Silver e. Karandasj med en fejlfri 2. runde i tiden 20,28 sekunder. Kasper blev åndet i nakken af Toben Frandsen og Wallace e. Mermus, der blev 2'er med 0 fejl i tiden 20,37 sekunder. På den store græsbane RC Horses Grass Arena blev der afviklet en enkelt klasse, nemlig MA1* for ponyer, og her sejrede Clara Hallundbæk med Saorsie.

I dag, torsdag, afvikles der klasser fra Small Tour til Medium Tour på Walber Ebb & Flow Arena, og på RC Horses Grass Arena starter dagen med XL Tour, og kl. 10.50 er det tid til kvalifikation til Askeland Derby.

Start- og resultatlister kan ses HER

Der er gratis entré under hele stævnet, og vejrudsigten lover sommervejr! Få mere info om Bækgården Horse Festival HER

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen