Bachmann: – Jeg fældede sgu en tåre

30-07-2024 19:20

Følelsen af stolthed og forløsningen af, at det hele lykkedes, ramte Daniel Bachmann Andersen, da danskernes bifald skyllede nedover ham og Vayron efter deres ridt i Versailles-kulissen, og så fældede ham mod egen forventning en tåre på vej ud ad banen

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen red i dag på banen som nr. 9 på verdensranglisten. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 13-årige westfalerhingst Vayron e. Vitalis/Gloster har endnu ikke været i Daniel Bachmann Andersens stald i to. Hingsten, der måler 192 cm, ankom i efteråret 2022, og siden da Daniel arbejdet på at gøre Vayron til sin næste tophest. Han debuterede hingsten i Grand Prix og kom i 2023 på landsholdet og var således med til at vinde holdbronze ved EM i Riesenbeck, hvor parret individuelt blev nr. 11 i kürfinalen. I år er ekvipagen blevet nr. 4 i Grand Prix Kür ved CDIO5* Rotterdam.

For 34-årige Daniel, der er OL-debutant, var det en følelse af stolthed, han havde i maven, da han red ind på OL-arenaen i dag.

Copyright Ridehesten.com
Vayron havde tydeligt tilegnet sig mere styrke i løbet af det seneste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Jeg kunne mærke, at Vayron var præcis, hvor han skulle være, så efter skridten kunne jeg mærke, at jeg godt kunne lukke lidt mere op for "poweren", og det reagerede han super på. De steder, hvor jeg ellers har haft det lidt svært med ham, var det bare super, fortæller Daniel.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han vovede for to dage siden den påstand, at han aldrig græder, og det er nok også en dristig udtalelse inden ens egen OL-præstation. I dag opnåede han og Vayron med knap 77% personlig rekord.

Copyright Ridehesten.com
Daniel havde ikke svært ved at spotte de danske fans. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I dag fællede jeg sgu en tåre på vej ud. Det, jeg har kæmpet for hele livet, er lykkes. og samtidig mærkede jeg en stolthed overfor de andre på holdet. Vi er så gode sammen, og vi spiller hinanden gode, så det er så fedt. Det var fantastisk at ride ud og bare lade sig hylde af alle de mennesker, have slottet i baggrunden og se alle de danskere, som var der for at støtte os, udtalte Daniel til Ridehestens udsendte.

Det foreløbige resultat af Grand Prix.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner