2 x bronze til Danmark (Opdateret)

28-07-2019 14:35

I dag blev de individuelle medaljer for children-, junior-, ung- og U25-rytterne uddelt ved EM og her blev der hængt bronzemedaljer om halsen på de danske U25-rytterne og en enkelt childrenrytter

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så blev det finaledag i italienske San Giovanni hvor både junior-, ung- og U25-rytterne i disse dage opholder sig for at deltage ved Europamesterskaberne i dressur.

I sadlen på Hønnerups Driver leverede U25-rytter Josefine Hoffmann et super flot og velafbalanceret ridt med flere highlights, der gav ekvipagen bronzemedaljen om halsen.

–  Det er så vildt. Jeg er så glad og rørt over, hvad Driver har præsteret ved dette EM. Driver har leveret over alle forventninger. Jeg er så glad for, at han har taget atmosfæren og varmen så flot i disse fantastiske omgivelser. Jeg havde en fantastisk tur i dag, en ærgerlig fejl i den ene af mine 1’er serier, men ellers var det små ting. Han har bare været SÅ fint med mig under hele dette EM, og jeg er så ubeskrivelig stolt og glad. DRIVER er bare den BEDSTE. Er også meget stolt over vores holdpræstation, der var spænding til det sidste, alle red det bedste de kunne, og vi er alle ubeskrivelig stolte af vores BRONZEMEDALJE. Vi har haft et fantastisk team hernede og en ubeskrivelig opbakning fra vores holdleder Mette Müller. Hun har gjort så meget for os, og vi er SÅ taknemmelige. Hestene har virkelig gjort alt hvad de kunne for os og har ydet max alle dagene trods de tårnhøje varmegrader. Nu har vi alle netop vendt næsen hjem til DK igen med vores fantastiske og super seje og dygtige heste, fortæller en meget glad Josefine Hoffmann til Ridehesten.com.

Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver blev af dommerne belønnet med den flotte score af 73,855%, efterfulgt af Søren Wind og Diego på fjerdepladsen med 72,645%.. Ekvipagen leverede et flot program, hvor blandt andet trav -og galoptraverserne skal fremhæves. Nana Gajhede og Overgaards Lawell havde desværre lidt udfordringer på banen og red til 68,055% og sluttede dermed som nummer 14 blandt et stærk felt af unge talenter.

– Vores mål var to ryttere i finalen, og vi fik tre ryttere i finalen og en på podiet. Det er så fantastisk, fortæller Holdleder Mette Müller, og fortsætter: - Der er virkelig blevet præsteret og rytterne har virkelig leveret. Det har været sådan en hyggelig teamrejse med stor opbakning fra dansker-lejren, og rytterne hjælper hinanden på opvarmningsbanen. Det er så fantastisk, slutter Mette Müller.

Tre juniorer og to ungryttere i top 10
Maria Mejlgaard Jensen og Uno IV er bedste dansker med en sjetteplads. Ekvipagen blev af dommerne belønnet med 74,525%. Sofie K. Hansen og Dieu D´Amour lagde sig som nummer 9 med 73,075 %, mens Frederikke Gram Jacobsen og Ryvangs Zafina var lige efter på en 10. plads med 72,825%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos ungrytterne var det Sara Van Deurs – Petersen og Katholm´s Ronaldo har leveret stabile ridt hele ugen, som snuppede en placering som nummer 6 med 74,270%, mens Celine Rørbæk Silfen og Romio Højris ligger som nummer 7 med 73,765%. Malene Aborg og Quantico Nexen sluttede som nummer 13 med 71,625 %

På vej i flyveren fangede Ridehesten.com lige en meget tilfreds Dennis Fisker, der fortæller, at han er meget tilfreds med rytternes præstationer.

– Tre juniorer og 2 ungryttere er i top 10, så man kan ikke være andet end tilfreds. Selvfølgelig kunne man godt have ønsket sig en bedre start med ungrytterne, men i forhold til sidste år, som var mit første år som landstræner, hvor vi havde to i finalen, så har vi i år haft seks ud seks mulige i finalen, så det er super godt. Det giver en rigtig god stemning med sådan en afslutning, fortæller en glad Dennis Fisker, der nu tager den nemme flyvetur hjem, men der for hestene venter et par dages rejse med to overnatninger på vejen.

Annabelle Rehn tager bronze
Den 13-årige Annabelle Rehn har efter et relativt kort samarbejde med DV-hesten Aros A´Fenris fundet rytmen, og Danmarks eneste children-ekvipage var klar til at vise flotte takter på dressurbanen. Ekvipagen snuppede bronzemedaljen med den flotte score af 74,893%. Sejren gik til tyske Allegra Schmitz-Morkrammer og Lavissaro med den imponerende score af 78,607%.

Annabelle Rehn havde ellers sine udfordringer på dressurbanen i går, da et tordenvejr pludselig brød ud. Annabelle og Aros A´Fenris var godt i gang med deres ridt, da lynet slog ned bag ridehuset. Ridtet blev afbrudt, og der blev afholdt en halvtimes pause, hvorefter Annabelle Rehn skulle starte sit ridt op fra, hvor hun stoppede. Det var en særdeles skræmmende oplevelse for den unge childrenrytter, men den oplevelse har hun i den grad rystede af sig til dagens flotte præstationer.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen