Atterupgaard med tre opdræt i verdenseliten

05-05-2016 11:26

Det danske stutteri Atterupgaard har med hestene Orthilia, Molberg og Cassidy markeret sig blandt verdens mest succesfulde avlere af dressurheste

Smeyers Molberg, Atterupgaards Orthilia og Atterupgaards Cassidy går international Grand Prix-dressur på topplan for tre forskellige lande og har hver især mulighed for at indløse en billet til OL 2016 i Rio de Janeiro - for hver deres nation. De tre heste er af helt forskellige afstamninger og ud af tre forskellige hoppestammer, men ét har de til fælles - de er alle født hos Kristine Munch Sinding og Michael Sinding på Atterupgaard i Midtsjælland.

Den 15-årige DV-vallak Smeyers Molberg (ex Atterupgaards Molberg) e. Michellino/ Rambo er med Marcela Krinke-Susmelj Schweiz' førende dressurekvipager og flere gange tidligere schweizisk mester. Med op til over 77% i Grand Prix Special har ekvipagen høstet store succeser på de internationale stævnepladser i Europa og rangerer pt. som nr. 34 på verdensranglisten. Molberg er uddannet op til Grand Prix af Sanne Henningsen, som også startede UVM i Verden på hesten og som også startede Atterupgaards Cassidy op som helt ung.

Den 13-årige DV-vallak Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/ Donnerhall er gået fra en 333. plads i sidste måned til en plads på verdensranglisten som nr. 139 pr. 30. april. Med sin ejer Cathrine Dufour i sadlen er Cassidy tidligere dobbelt europamester for ungryttere og etablerede sig sidenhen som en stærk U25-ekvipage. Fra efteråret 2015 har ekvipagen taget kampen op med de internationale seniorryttere ved flere tre- og firestjernede stævner, og vandt både Grand Prix og GP Special ved CDI4* Roosendaal i december.

Den 11-årige oldenburgregistrerede hoppe Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag rangerer som verdens nr. 16 med britiske Fiona Bigwood. Hoppen, der fik sin internationale debut med Cathrine Dufour, har sammen med Bigwood etableret sig som en af de stærkeste ekvipager i engelsk dressur og har ved deres seneste starter nærmet sig de magiske 80%. Ved ekvipagens seneste starter ved CDI3* i Holland og Frankrig har de vundet både Grand Prix og GP Special. De debuterede i international Grand Prix i Barcelona i 2015.

- Vi er naturligvis meget stolte og glade for, at hestene er kommet i så kompetente hænder, hvilket jo er en væsentlig faktor for succesen. Der er ingen tvivl om, at det bliver fældet en tåre, hvis en eller flere bliver udtaget til Rio, fortæller Kristine Much Sinding, der planlægger at se OL hjemme på storskærm sammen med familie og venner, og måske lidt champagne til at fejre Atterupgaard-hestene.

På spørgsmålet om hvilken hest fra Atterupgaard bliver den næste internationale Grand Prix-hest svarer Kristine, at der er mange unge talenter på vej og nogle med stort potentiale, men det er svært at sige, hvilken bliver den bedste, for det kommer i høj grad an på, hvilke hænder de kommer i. Ved nærmere eftertanke er hun dog ikke i tvivl om, at det må være den 4-årige hingst Atterupgaards Botticelli e. Benetton Dream/ Caprimond. - Han har det hele. Og lidt til, slutter Krstine.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen