Årets Blue Hors Avler 2018

08-04-2018 16:11
Avl

For femte gang blev Årets Blue Hors Avler udnævnt og hædret ved åbent hus-arrangementet på Blue Hors. I år er vinderen af titlen familien Buhl

Copyright Ridehesten.com
Ægteparret Buhl fra Stutteri Brandtbjerggaard flankeret af ægteparret Møller fra Blue Hors.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdenskendte Blue Hors Don Schufro har stået model til den bronzestatue, der pryder foran den store opvisningshal på Blue Hors. En tilsvarende lille bronzestatuette fungerer som en vandrepræmie, der hvert år uddeles ved åbent hus-arrangementet.

Bronzestatuetten følger nemlig med den fornemme titel af Årets Blue Hors Avler; en vandrepokal indstiftet i 2014. Første år fik den meget smukke statuette af Don Schufro bopæl hos familien Hagedorn Jørgensen på Stutteri Hønnerup på Fyn, hvorefter den tilbragte et år udenlands hos familien Bastian i Tyskland.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2016 gik titel og statuette tilbage på danske hænder, nemlig hos Joan Andreasen på Stutteri UNO på Djursland, og sidste år var det ægteparret Tove og Ove Møller Nørgaard i Aulum, der modtog hæderen og æren af at passe statuetten i et år. Nu er tiden kommet til at hædre Årets Blue Hors Avler 2018.

Titlen går i år til en helt særlig avlerfamilie, der igennem 25 år har været med til at sætte Dansk Varmblod og Blue Hors på verdenskortet, og de har hvert år i 25 år uden undtagelse brugt Blue Hors-hingste til deres hopper - det er Stutteri Brandtbjerggaard ved familien Buhl ved Fredericia. De har udover elitehingsten Blue Hors Don Romantic avlet flere Grand Prix-dressurheste, medaljehopper og unge championatsucceser.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev