Anne Dorthe Møller vandt i Strzegom

02-04-2023 16:28

Den danske militaryrytter Anne Dorthe Møller fik Dannebrog til tops i CC3* i Strzegom i Polen i samarbejde med sin hest Polar Fox

Copyright Ridehesten.com
Anne Dorthe Møller og Polar Fox. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anne Dorthe Møller og Peter T. Flarup har i denne uge repræsenteret Danmark ved det internationale militarystævne i polske Strzegom, hvor de begge har været til start i den CCI3*-S, der netop er afsluttet med dansk sejr. Endvidere er Anne Dorthe til start i CCI1*-Intro og Peter i CCI4*-S.

Med sin 15-årige belgiskfødte Polar Fox e. Cooper vd Heffinck/ Estebane van den Bergakker kom Anne Dorthe Møller godt fra start med 32,3 strafpoint og en syvendeplads i dressuren.

Jeg har haft Cooper i 3½ år og har købt ham som projekthest i England, og vi har nu brugt noget tid på at lære hinanden at kende. Dressuren har været lidt en udfordring, men jeg har trænet målrettet i vinter, så det var allerede en sejr at ligge så godt i dressuren hernede, fortæller Anne Dorthe på vejen hjem fra Strzegom og fortsætter:

På grund af massivt regnvejr hernede har stævnearrangørerne valgt at bygge om på ridebanespringning og terrænspringning, så vi sluttede med ridebanespringningen i dag. I går kæmpede han sig igennem mudderet på terrænbanen, og det var hårdt, man han er en kammerat og gør alt for mig.

Parret red fejlfrit i et godt tempo, men med 14 strafpoint på, og det resulterede i en andenplads efter terrænnet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag startede vi med vettjek for at se, om hestene var fitte, og Cooper har bare været oplagt i dag. På springbanen fornægtede hans belgiske springafstamning sig ikke, og han gav mig en nulrunde. Jeg er vildt stolt af både hesten og dem, der hjælper og gør det muligt for os, fortæller Anne Dorthe.

De forblev på de 46,3 strafpoint, og det gav dem sejren med et 2,2 points forspring fra tyske Andreas Dibowski, der besatte andenpladsen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Anne Dorthe fortæller, at næste stævne for hende og Cooper nok også bliver Strzegom  sidst i april eller Sopot, og så bliver det 4-stjernet, da hun har et ønske om at kvalificere sig til EM i år. 

I øvrigt blev Anne Dorthe nr. 2 i den 1-stjernede med sin 12-årige hoppe First Class GS e. Fürst Nymphenburg/ Clarimo. De tog føringen efter dressur, var fejlfrie i terrænet, men var ikke helt hurtige nok på springbanen til at holde førstepladsen.

Stævnets start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen