Anne-Dorthe Møller vinder DM i military

07-07-2024 16:11

Det var marginaler, der i dag kom til at afgøre, hvem der vandt DM i military for seniorer. Det blev dog Anne-Dorthe Møller, der i sidste ende løb med sejren

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af DM i military for seniorer blev Anne-Dorthe Møller med First Class GS. Placeret som nr. 2 blev Mia Hastrup og Continue de Vision, og Marie Juul og Candida blev nr. 3. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kallehavegaard Rideklub ved Randers har i denne weekend afholdt danmarksmesterskaberne i military for seniorer samt Agria DRF-mesterskab for både junior-/ungryttere og pony kat. 1, 2 og 3. 

Fredag begyndte stævnet med dressurridtet, mens det lørdag gjaldt ridtet i terrænet. I dag blev mesterskabsvinderne fundet efter banespringningen, og der var her særdeles tæt løb mellem særligt to af seniorrytterne. 

Forud for springklassen i dag stod Mia Hastrup til at vinde med Continue De Vision e. Contendro I/ Miner's Lamp XX (opdr. Vivian Ryslinge), men en ærgerlig fejl på allersidste spring kom til at koste dem sejren. 

Det blev i stedet Anne-Dorthe Møller og Fürst Nymphenburg, der løb med sejren i dag. Parret klarede sig fejlfrit igennem springningen, og sluttede med en score på 30,6 strafpoint. Denne score havde Anne-Dorthe Møller formået at bibeholde siden dressurridtet, da hun både i terrænet og banespringningen i dag undgik at få fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Anne-Dorthe Møller og First Class GS. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Mesterskabstitlen er dog ikke fremmed for Anne-Dorthe Møller, der flere gange tidligere har kunnet kalde sig danmarksmester i military. 

Niels Goldschmidt, der selv er særdeles garvet militaryrytter med 50 år i sporten, fortæller om Anne-Dorthe Møllers ridt i terrænet dagen før: 

– Hun red ualmindeligt flydende i terrænet. Man kunne ikke se, at der kom anholdninger, den kom bare svævende igennem terrænet. Alle andre ville lige tage en halv parade, men den gik bare som et tog. Det var noget helt specielt at se på. 

Placeret som nr. 2 blev derfor Mia Hastrup og Continue De Vision, som efter dressurridtet og ridtet i terrænet lå på 29,9 strafpoint. De fire fejl i ridebanespringningen i dag kostede derfor dyrt, og hun endte på en samlet score på 33,9 point. 

Tredjepladsen i mesterskabet gik til Marie Juul og Candida e. Cantolar/ Espri, som sluttede på en samlet score på 34,9 point. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæt løb i junior/ungrytter-mesterskabet
Også hos junior/ungrytterne var der tæt løb om sejren i mesterskabet. Dagens springklasse fik dog vendt lidt rundt på toppen af feltet, og det blev Dicte Gjetting og Genetic Twist Magiq (SWB) e. Gemini Cl XX/ Stakkato, der løb med sejren efter en fejlfri tur på springbanen i dag. Parret sluttede derfor på en samlet score på 41,9 point. 

Placeret som nr. 2 blev Annika E. Andersen og Apolle Creed e. Bøgegårdens Apollo/ Solos Landtinus (opdr. Pia Gørtz Augustinus), der ellers lå i spidsen af mesterskabet efter en god tur i terrænet i går. Hun fik dog desværre 12 fejl i dagens springklasse, og parret sluttede derfor på 44,7 point. 

På tredjepladsen kom Luna Richter med Tara AH a. Tangelo van de Zuuthoeve/ Lordanos (opdr. Anja Hassmann), som sluttede på 45,8 strafpoint. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderne af junior/ungrytter mesterskabet: vinderen Dicte Gjetting og Genetic Twist Magiq, Annika E. Andersen og Apollo Creed på andenpladsen og Luna Richter og Tara Ah på tredjepladsen. Foto: Privat

Hos kategori 1-ponyerne var der i alt fem ryttere til start i mesterskabet. Her blev det til en sejr for Anna-Bell Damsgaard Thomsen og Connie Boy, som sluttede på en flot lav score på 29,8 point. Placeret som nr. 2 blev Thilde Holm Nielsen med Karlshøjgaard's Monique e. Tai Tanico/ Antario N (opdr. Klaus Graverse), der også opnåede en flot score på blot 34,1 point. 

Tredjepladsen gik til Clara Hørby-Schow og Hesteklewa Be My Best Smokey e. Hohnhorts Jordan/ Hesteklewa Wild Donovan, der sluttede på 36,3 point.

Copyright Ridehesten.com
Vinderne af mesterskabet for kategori 1-pony: vinderen Anna-Bell Damsgaard Thomsen og Connie Boy, Thilde Holm Nielsen og Karlshøjgaards Monique på andenpladsen og Clara Hørby-Schow og Hesteklewa Be My Best Smokey på tredjepladsen. Foto: Privat

I mesterskabsklassen for kategori 2-ponyerne var der blot en enkelt rytter til start, nemlig Josefine Færch Stadil med Happy Boy e. Cusack/ Gurteen Lad. Parret sluttede på den samlede score på 64,6 point. 

Hos kategori 3-ponyerne var der to ryttere til start, og her blev klassens bedst placerede rytter Caroline Dall med Corna April, som opnåede en samlet score på 71,1 point. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af mesterskabet for kategori 3-ponyer blev Caroline Dall og Corna April. Til start i klassen var også Rebacca Holm Nielsen med Riwerstown Blonde. Foto: Privat

Se alle stævnets resultater her. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner