Andreas Helgstrand og Jovian tog sejren (VIDEO)

27-08-2021 13:31

Tre danske 7-års er gået videre til finalen ved FEI/WBFSH's verdensmesterskaber i dressur for unge heste, der afvikles i den tyske by Verden, og sejren i finalekvalifikation for 7-års heste gik i dag til Andreas Helgstrand og avlshingsten Jovian

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian på vej mod sejren. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Det lykkedes for tre af de fire danske ekvipager i 7-års kvalifikation ved UVM i Verden i dag at kvalificere sig dirkete til finalen. Den resterende ekvipager, Jacob Nørby Sørensen og Katholm's Hamilton, får chancen igen i morgen i B-finalen. De udtage 7-års ekvipager for Danmark er:

  • Marianne Helgstrand/Elverhøjs Raccolto 
  • Andreas Helgstrand/Queenparks Wendy
  • Nanna S. Merrald/Blue Hors Touch of L

Altså har Danmark foreløbigt tre ekvipager i 7-års finalen med mulighed for en mere i morgen, og ligedes tre ekvipager udtaget til 5-års finalen, men ingen til 6-års finalen. 

Kl. 13.03: Veni vidi vici: Andreas Helgstrand og hingsten Jovian kom, så og sejrede. Dommerne belønnede ekvipagen med et 10-tal for trav og et 10-tal for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 11.43: Marianne Helgstrand har taget føringen med den fantastisk velgaloperende Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen). I silende regn red Marianne helt overlegent, og Raccolto strålede af Grand Prix-kvalitet, idet det samlende arbejde falder ham så let. Med 81,886% har ekvipagen taget føringen.

Copyright Ridehesten.com
Quando Unico med Simone Pearce i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 11.25: Så er der igen en ny fører i klassen. Den australske OL-rytter Simone Pearce red med overskud og i overlegen stil på den lille hingst Quando Unico e. Quantensprung/ Fidertanz ind foran sin tidligere arbejdsgiver. Hun har nu taget føringen med 81,709%.

Copyright Ridehesten.com
Nanna S. Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 11.12: Så har vi haft vores tredje danske ekvipage på banen; nemlig Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/ Fidermark (opdr. Anja & Jan Petersen). En flot og flydende tur, hvor hestens naturlige bevægelser kom til udtryk, ikke mindst den store marcherende skridt, som blev belønnet med 9,3. For trav gav dommerne 8,7 og 9,0 for galop, 8,4 for ridelighed og 9,0 for kapacitet. I alt 80,338%, som rækker til en foreløbig tredjeplads. Det ser godt ud lige nu med tre dannebrogsflag i toppen af placeringsrækkefølgen.

Copyright Ridehesten.com
Springbank II VH med Yara Reichert. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 11.01: Den tyske rytter Yara Reichert, som sidste år erhvervede de to avlshingste Springbank II VH og Valverde, har nu redet begge hingste, der er heste af meget høj kvalitet, hvilket også tydeligt kom til udtryk, men desværre formår rytteren ikke at bevare spændstigheden og heller ikke at ride med så fine hjælpere, at misforståelser kunne undgås.

Copyright Ridehesten.com
Jacob Nørby Sørensen og Katholt's Hamilton. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 10.07: Danske Jacob Nørby Sørensen starter under svensk flag, men rider for det danske hold på DV-hesten Katholt’s Hamilton e. Blue Hors Zack/ De Noir (opdr. Finn Kristensen) og lagde ud med et meget stærkt travprogram. Delkaraktererne i dag blev til 9,3 for trav, 7,3 for skridt, 8,3 for galop, 7,8 for ridelighed og 8,5 for kapacitet, og det blev sammenlagt med den tekniske score til 75,709%.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 9.58: Anne-Mette fik kun lov at føre klassen i 10 minutter, inden hendes arbejdsgiver Andreas Helgstrand med DV-guldmedaljehoppen Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) lagde sig i front med et ridt, som de så ud til at kunne forbedre i finalen, da Wendy her på førstedagen så ud til at være lidt spændt. Delkaraktererne lød på 8,8 for trav, 8,5 for skridt, 9,5 for galop, 8,8 i ridelighed og 9,3 for kapacitet. Omregnet til procent og sammenlagt med den tekniske score blev det til 81,240%.

Kl. 9.48: Danske Anne-Mette Strandby har netop redet den tyske vallak Eternity e. Escolar/ Sir Donnerhall I for Helgstrand Dressage, og ekvipagen sikrede mig med et meget flot ridt klassens første 10-tal, der blev givet for galop. Med 80,849% har ekvipagen indtaget førerpositionen.

Se ridtene live på Clipmyhorse.

Følg klassens resultater her.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen jublede over Eternitys 10-tal for galop. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen