Anders Dahl diskvalificeret

20-07-2019 13:07

Camilla Tiefensee Schrøder

Efter et ellers nydeligt ridt i Grand Prix Special er landsholdsrytteren Anders Dahl desværre blevet diskvalificeret, da der efter ridtet på Fidelio van het Bloemenhof blev fundet en rift på venstre side ved schenklen

Copyright Ridehesten.com
Anders Dahl og Fidelio van het Bloemenhof på træningsbanen i Aachen i går. Foto: Catarina Hall Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anders Dahl red på banen i formiddags som første danske rytter i anden runde af Nations Cup ved CHIO Aachen, og her leverede han et flot ridt på den 10-årige Fidelio van het Bloemenhof e. Fidertanz/Jazz, som af dommerne blev bedømt til 70.808 %.

Resultatet er dog efterfølgende blevet elimineret, da der blev fundet en rift fra sporen på hesten.
– Den har fået en lille rift på venstre side ved schenklen. Det var ikke noget, man kunne se under ridtet, og dommerne så det ikke, men de er meget omhyggelige med at gennemgå hestene bagefter, fortæller holdkaptajn Helle Krasnik Trolle.
Ifølge FEI's regler diskvalificeres hesten, hvis der findes en skade efterfølgende, også selvom det ikke var synligt under ridtet.

Diskvalifikationen har i første omgang ingen betydning for holdets samlede resultat, da det kun er de tre bedste ud af fire resultater, der tæller med.
Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ e. Damhus Hoek's Ginus/Justboy opnåede 72.362 % i deres Grand Prix Special, og næste danske rytter, der skal på banen, er Daniel Bachmann Andersen, som har starttid 14.25. Cathrine Dufour rider som tredjesidste rytter kl. 15.25.

Se start- og resultatlisterne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen