Alsidigt arrangement på Kirstineholm

27-02-2017 12:41

Sophie Dahl Hedegaard

Endnu et succesfuldt arrangement løb i weekenden af stablen på Kirstineholm. Et arrangement der omfavnede det faglige og sociale

Copyright Ridehesten.com
House of Vintage

Søndag var der inviteret til vinterarrangement på Kirstineholm i Højbjerg, hjemsted for Kirstineholm Rideklub. Aarhus Rideklub og Dansk Varmblod region 5 var inviteret til et arrangement der både omfavnede det faglige og sociale. Denne weekend stod på indslag fra dyrlæge Jonas Nørgaard, rumsmagning i vinkælderen, shopping i House of Vintage og Faraos-hest.dk, samt overværing af Will Rogers daglige træning med hestene.  

Kissing spines – ved dyrlæge Jonas Nørgaard
Jonas Nørgaard fra Højgård Hesteklinik i Højbjerg der holder til på Kirstineholm, holdte et informativt oplæg omkring kissing spines. Her kom han ind på årsagerne til kissing spines – hvad der præcist sker i og omkring torntappene, hvad man kan gøre for at forebygge, samt den fremtidige behandling og prognose for hesten med kissing spines. En vigtig pointe fra oplægget var at situationen for en hest med kissing spines, er individuel fra hest til hest.

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Jonas Nørgaard holdte oplæg om kissing spines

Will Rogers i daglig træning
Will Rogers fokuserer sin træning på hestens intelligens for at kunne give hesten den rigtige træning. I weekenden var der åben træning, og Will Rogers underviste ekvipager  og demonstrerede hans respons trænings-teknik med arbejde fra jorden. Han fortalte bl.a. om vigtigheden af at opbygge hesten selvsikkerhed.

Kirstineholm – meget mere end heste
Hanne Ejlersgaards plan er at afholde lignende arrangementer hvor faglighed og det sociale kombineres. Rideklubber kan afholde arrangementer på Kirstineholm, der både kan tilbyde det sociale og det faglige, med kompetente dyrlæger og undervisere på stedet. Der er også mulighed for at skræddersy lige det arrangement man har brug for f.eks. fødselsdage, polterabender og meget mere. Ved interesse kan man kontakte Hanne Ejlersgaard HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen