6- og 7-års finaler blev uden danskere

24-09-2023 18:32

Annika Knudsen Lorentsen

UVM på Zangersheide: De sidste to finaler ved UVM i springning er afgjort, og desværre var der ikke danskere til start i hverken 6- eller 7-års finalen, som blev vundet af henholdsvis en tysk og en irsk rytter

Adam Sparlund Olesen med Gasalano. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var lige ved og næsten for Adam Sparlund Olesen og Gasalano e. Geradus/ Casall, som efter de to indledende runder endte som nr. 41 i den samlede stilling.

De 40 bedste fik adgang til dagens finale, men da der var mulighed for at en eller flere ville falde fra under Horse Inspection i går, valgte Adam, at undlade at ride gårsdagens B-finale. Det gjorde han i håb om, at han som førstereserve ville få en plads i årets finale. Det gjorde han desværre ikke, og dagens finale blev derfor uden dansk deltagelse.

De 40 bedste var alle fit to compete, og de 10 af dem lykkedes med at ride fejlfrit på den 140 cm høje bane i dag, og dermed sikre sig en plads i den afgørende omspringning. Her tog Katrine Eckermann med Cascajall e. Casallco/ Comme Il Faut sejren med den hurtigste fejlfrie omspringning.

Andenpladsen blev irske Leah Stack med Laurina e. Stakkato Gold/ Cruising, mens hollandske Jelmer Hoekstra tog tredjepladsen med Maddox vh Haringvliet Z e. Monte Bellini/ Ogano Sitte. Dermed var medaljerne i mesterskabet fordelt mellem tre avlsforbund. Guld til westfahler, sølv til Irish Sport Horse og bronze til Zangersheide.

Christian Svendgaard med Tannenberg Dree Boeken. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Harry Allen bedst i 7-års
I 7-års finalen, var der heller ikke dansk deltagelse, men i går red Christian Svendgaard sig som bedste dansker til en topplacering i B-finalen med Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco.

I dagens finale mødtes 40 ekvipager i en spændende finale på en 145 cm høj bane. Banen der bød på en lang række forbindringer var særdeles krævende, men særligt vandgraven gav størstedelen af ekvipagerne problemer. I starten af konkurrencen måtte en rytter ride ud igen før han kunne komme til start, da en løs hund havde forvildet sig ind på banen. Den var umulig at fange, og på trods af en ihærdig indsats gik der mange minutter før konkurrencen fortsatte.

Selvom vandgraven, og også sidste forhindring, gav fejl til mange, lykkedes det 11 at ride fejlfrit. De skulle dermed ride om sejren i omspringningen.

Her tog irske Harry Allen sejren med Kumina Della Caccia e. Kannan/ Toulon. Tyske Philip Rüping tog sølvmedaljen med Casanina PS e. Casallco/ Chacco-Blue, mens hollandske Renee de Weert tog bronzemedaljen med Labantrix e. Eldorado van de Zeshoek/ Abantos.

Alle resultater.

Oversigt over dagens finalebane, hvor et stort publikum var fremmødt. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen