500 frivillige hjælpere til Equitour

22-05-2018 16:04

Britt Carlsen

De første af i alt 550 heste skal i konkurrence ved Equitour Aalborg fra onsdag morgen, men en stor del af de i alt 500 frivillige har trukket i arbejdstøjet for at gøre klar til fem dages spændende konkurrencer, udstillinger og auktioner på den smukke stævneplads i Uggerhalne

Copyright Ridehesten.com
Nogle af de mange frivillige ved Equitour 2017 - i godt humør i regnvejr. Vejrmeldingen for i år set strålende ud.

Under Equitour Aalborg sponsored by ECCO skal der afvikles et stort antal internationale konkurrencer i springning og dressur samt national finale i Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup. De spændende konkurrencer omfatter desuden landskamp (Nations Cup) i både dressur og springning. Danmark stiller med et konkurrencedygtigt hold i begge discipliner.

Der bliver stor aktivitet på stævnepladsen i Uggerhalne under hele stævnet, hvor der også vil være en række sideevents som føl- og specialbilauktioner, veteranbiludstilling, børnedag lørdag med mange aktiviteter for børn med meget mere.

De mange aktiviteter kræver også et stort antal frivillige hænder til at løfte opgaver, store som små, rundt omkring på stævnepladsen. I alt 500 frivillige hjælpere er i gang fra tidlig morgen til sen aften, for at sikre stævnet forløber gnidningsløst for både heste, ryttere, officials og publikum.

– Vi er meget glade og beærede over, at så mange frivillige bruger deres ferie og fridage fra jobbet for at hjælpe os med at afvikle Equitour. Deres engagement er værdifuldt, og af afgørende betydning for afviklingen af stævnet. Uden frivillige intet stævne. Vi har også et godt samarbejde med Aalestrup Naturefterskole. De løser mange opgaver på pladsen med smittende energi, også deres bidrag til stævnets afvikling er helt uvurderligt, udtaler Equitours direktør Jens Trabjerg.

Copyright Ridehesten.com
De frivillige fra Aalestrup Naturefterskole er i fuld gang med at strø boksene op.

En oplevelse for livetOmkring 80 nuværende og tidligere elever fra hestelinjen på Aalestrup Naturefterskole har tilmeldt sig som hjælpere under Equitour Aalborg de kommende dage. Anette Nilausen, som er ansvarlig for hestelinjen, glæder sig over den store opbakning fra eleverne: – Jeg synes, det er smadderflot, at så mange bakker op og bidrager på ANE’s vegne, udtaler hun. Hun er ikke i tvivl om, at det stærke fællesskab, der bliver knyttet på efterskolen, er medvirkende til at folk har lyst til at rejse fra den ene ende af landet til den anden og bruge op til fem dage på at hjælpe til.

– På ANE prioriterer vi, at eleverne skal med til den her type arrangementer, for det giver dem uvurderlig indsigt i, hvordan sport på højt plan tager sig ud, udtaler forstander N.J.H. Johansen, ”Joe”, og han tilføjer: – Sådan en tur sår frø i de unge mennesker. Det er uvurderligt at lære hele paletten at kende. Det er, hvad jeg kalder Fra jord til bord-princippet. Eleverne får øjnene op for, hvad der driver sådan et stort arrangement samtidig med, at viden og erfaring indenfor hestebranchen spankulerer rundt indenfor rækkevidde. Det er bare at holde øjnene åbne og høste frugterne.

Kilde: pressemeddelelse

Info

Tidsplan Equitour Aalborg
Tidsplanen for stævnet kan ses i sin helhed på www.equitour.dk, men her følger nogle highlights:

Dressur:
Torsdag kl. 17.15 Skibby HC CDI3* Grand Prix
Fredag kl. 15.30 Chedi Residence CDI3* kür
Fredag kl. 17.00 Ferd Grand Prix Special præsenteret af Alm. Brand
Lørdag kl. 11.00 DRF Elevskole Cup
Lørdag kl. 17.20 Blue Hors FEI Nations Cup CDIO4* Grand Prix præsenteret af Almased
Søndag kl. 10.00 DRF Elevskole Cup
Søndag kl. 13.30 Blue Hors FEI Nations Cup CDIO4* Grand Prix Special præsenteret af Gorrissen Federspiel

Springning:
Torsdag kl. 18.00 Kingsland CSIO3* stor tur
Fredag kl. 16.00 Nordic M&A CSIO3* stor tur
Lørdag kl. 16.00 Titan Containers A/S CSIO3* Nations Cup
Søndag kl. 15.00 Stutteri Ask Grand Prix of Denmark præsenteret af Mustang-Trailers A/S

Sideevents:
23.-25. maj 25 specialbiler udstilles på pladsen
25. maj Campen Auktioner Specialbilauktion kl. 19.30
25. maj Sommerfest og Campen afterparty i Helgstrand VIP Lounge
25.-26. maj Veteranbiltræf
26. maj Børnedag med mange aktiviteter for børn
26. maj Nordic International Sales sponsoreret af Stutteri EVO – følauktion kl. 19.30
26. maj Nordic International Sales afterparty i Helgstrand VIP Lounge
27. maj Helgstrand Dressage Hingstefremvisning kl. 12.00
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen