5 skarpe til Jacob Nørby Sørensen

24-09-2014 12:20

Til JBK Horse Shows i Odense skal dressurrytter Jacob Nørby Sørensen fra Nissumgaard Dressage for første gang ride finalen ved Dansk Ride Forbunds championat for unge dressurheste – vi har stillet ham 5 skarpe om den forestående finale

1. Hvad er det for en hest, du skal ride championat på?
- Cleophas´ Kazmir er en 6-års efter Wilkens/Solos Carex (opdr. Tessa Mie Lund Cleophas Henriksen), og den ejes af mig selv.

2. Hvordan er det gået til kvalifikationen og mellemrunden?
- Jeg red først kvalifikationen i Billund, hvor den blev nr. 2 med 8,2, og derefter mellemrunde vest, hvor han blev placeret som nr. 8 med 8,12.

3. Hvordan forbereder du dig til finalen?
- Lige pt. har jeg valgt at tage presset lidt af Kazmir, hvilket betyder, at han pt. kun går på fold og i skoven. Jeg begynder træningen af ham i ridehuset igen sidst på ugen, jeg får hjælp af Daniel Bachmann og planen er nu at nå at se ham nogle gange inden JBK for lige at få finpudset formen inden afgang.

4. Hvad er dine forventninger til finalen?
- Jeg har ikke de store forventninger til selve finalen, hvis Kazmir kan fortsætte stilen og gå nogle fine og stabile ture under stævnet, er jeg meget tilfreds. Jeg glæder mig dog til at opleve ham i de omgivelser.

5. Hvilke planer har du for hesten efter finalen, også på lang sigt?
- Planen efter finale stævnet er helt klart, at Kazmir skal have ro nogle uger, så han bevarer glæden ved arbejdet. Derefter skal vi i gang med at uddanne videre på ham stille og roligt, planen er, at han bliver hos mig på Nissumgaard og i fremtiden kan afløse Quartz de la Vie i lille tur.

Læs mere om JBK Horse Shows HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner