5 skarpe til Charlotte Schreiber

10-10-2014 07:08

Springrytter Charlotte Schreiber har to heste med i finalen i Dansk Ride Forbunds championat for unge springheste ved JBK Horse Shows i Odense, og vi har stillet hende 5 skarpe om den forestående finale

1. Hvilke heste skal du ride championatsfinale på?
- Jeg skal ride en 4-års, Bøgelys Latina e. Crelido/Lavall I (avler og ejer Poul Erik Nielsen, Gredstedbro) samt Vong`s Dundee e. Diamant de Revel/Grannus i 5-års klassen (avler Bjarne Pedersen, Vong).

2. Hvordan er det gået til kvalifikationen?
- Vong`s Dundee vandt kvalifikationen i Billund med karakteren 8.4. Bøgelys Latina blev nummer fem i Billund, dog med karakteren 7.9.

3. Hvordan forbereder du dig til finalen?
- Dundee har gået en del større stævner i år, senest Zangersheide. Han har naturligvis haft et lidt lettere program efter Belgien, så ham når jeg kun et enkelt indendørs stævne på inden JBK. Forhåbentligt når vi en tur til træning hos Jesper og Rikke Haastrup Kristensen, men det er endnu ikke planlagt. Latina har af naturlige årsager lidt mindre erfaring, så hun får lov at gå de stævner, vi kan nå inden finalerne. Fælles for begge heste er dog at holde dem sunde og glade under det daglige arbejde, så alle solskinsdage bliver brugt på udendørsbanen, alternativt en skridttur i naturen enten før eller efter arbejde. Det er min erfaring, at hestene altid springer med mere overskud, når de er tilpasse og naturligvis i god form.

4. Hvad er dine forventninger til finalen?
- Latina er endnu lidt "grøn" og mangler stadig en del styrke. Er ikke i tvivl om, at hun bliver en fantastisk sportshest på sigt, men dette stævne vil nok primært blive brugt som et led i hendes uddannelse. Resultatet tager vi som det kommer. Det vigtigste er, at hun kommer hjem med en god oplevelse i bagagen. Dundee er som udgangspunkt ikke en udpræget championatshest. Han springer fra naturens side meget rationelt på springene, men er til gengæld altid forsigtig og meget ridelig. Uanset resultatet til JBK kan vi være meget tilfredse. Dundee har allerede i år indfriet alle forventninger, og han har givet både jeg selv og ejerne nogle helt fantastiske oplevelser.

5. Hvilke planer har du for hestene efter finalen, også på lang sigt?
- Ingen af hestene er mine egne, så det kan nogle gange være svært at lægge planer ud i fremtiden. Jeg føler mig dog meget taknemmelig for en sæson med virkelig gode heste og fantastiske sportslige oplevelser. En forsigtig plan med netop disse to heste hedder for Latina egenthedstest og for Dundee at arbejde videre som hidtil og ride alle de gode stævner jeg kan nå, så længe jeg har ham.

Læs mere om JBK Horse Shows HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen