35-dages hingsteafprøvning i Tørring

16-09-2013 15:35
Avl

Under gensidig forståelse imellem Vilhelmsborg og Dansk Varmblod er 35-dages hingsteafprøvningen af økonomiske hensyn i år henlagt til Tørring Ridecenter i stedet for Vilhelmsborg

Copyright Ridehesten.com

I de små årgange med kun 10-12 hingst til afprøvning er det for dyrt at afvikle materialprøve (35-dages test) på Vilhelmsborg, hvor der skal hives ekstra personale ind til at tage sig af hingstene. Derfor er der af respekt for økonomien hos både Dansk Varmblod og Vilhelmsborg truffet en beslutning om at flytte afviklingen til Tørring.

Rent praktisk er den eneste forskel fra tidligere, at hingstene opstaldes og passes i Tørring i stedet for på Vilhelmsborg. Berider Torben Frandsen fra Tørring Ridecenter vil fortsat være leder af afprøvningen og primært ride de springbetonede hingste, mens berider Matthias Tourbier som også tidligere primært vil stå for den daglige ridning af de dressurbetonede hingste.

– For at undgå et underskud med så lille en årgang har vi valgt plan b, altså at have hingstene opstaldet i Tørring, hvor faciliteterne også er super. Det er rent økonomisk en fordelagtig løsning, og så glæder vi os naturligvis til at få hingsteafprøvningen tilbage til Vilhelmsborg, når der igen er større tilslutning til afprøvningen, siger sekretariatschef Casper Cassøe.

Dansk Varmblod har indgået aftale med sponsoren Equsana om fodring ligesom sidste år. Equsana kontakter hingsteholderne inden 35-dages testen og tilbyder at komme med foder, så hingstene får en blød overgang til Equsana Power Flakes, som de bliver fodret med under prøveforløbet.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing