32 ryttere på ridelejr med Ung i DV

01-07-2020 16:00

Britt Carlsen

Det er efterhånden en del år siden Ung i DV inviterede til den første ridelejr. De seneste seks år har Vilhelmsborg dannet rammen om ridelejeren og i år med ekstra stor søgning

Copyright Ridehesten.com
32 friske unge ryttere på ridelejr i Ung i DV på Vilhelmsborg i denne uge. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Der bliver både svedt, tænkt og hygget på Ung i DV's ridelejr på Vilhelmsborg i denne uge. 32 aktive unge piger i alderen fra 12 til 25  år er samlet til en lille uge, hvor de bl.a. lære vigtigheden af at kende noget til hestens eksteriør, set i forhold til ridelighed og holdbarhed, ligesom de får undervisning på deres spring- eller dressurheste/ponyer af Gunilla Nyman og Johnny Hansen. Det er også Johnny Hansen, som har gennemgået hestens eksteriør med deltagerne på ridelejren i dag. Først i teori inde i smedjen og senere i praksis med to heste og en pony i ridehallen.

– De har været forbavsende skrappe til at se på hestene, fortæller Johnny Hansen, der er medlem af Dansk Varmblods avlsledelse og talsmand for springdisciplinen. Eleverne på ridelejeren fik udleveret de skemaer til lineær registrering, som dommerne bruger, når de bedømmer føl og 2-års heste, og så fik de elles lejlighed til at diskutere de enkelte heste i mindre grupper. Det gav anledning til meget god snak om hestenes fortrin, og problemområder. 

Copyright Ridehesten.com
Berider Johnny Hansen fra Dansk Varmblods avlsledelse fortalte engageret om hestens eksteriør både i teori og praksis. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Flere deltagere gav udtryk for, at det var super godt med noget professionel undervisning, og dejligt at de kunne lære noget nyt på Ung i DV's ridlejr, ligesom de understregede det gode fællesskab og hyggen. 

– Der skal også være tid til at hygge, spille spil, eller bare snakke hest, understreger Inge Madsen, fra Dansk Varmblod hovedbestyrelse. Hun fortæller, at der er et varieret program for ridelejeren, hvor der også bliver undervist og holdt konkurrencer i grooming med meget mere. Det er Sophie Louise Asp Laursen, formand for Ung i DV's forretningsudvalg,  som står for det praktiske i stalden sammen med rytterne, mens Inge Madsen også svinger grydeskeen i køkkenet, begge med god hjælp fra Anna Østergaard Madsen. 

Læs mere om Ung i DV HER

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner