26.000 kr. for gamle manhår

28-08-2015 14:12

Under en britisk auktion tidligere på ugen blev en lok af gamle manhår fra en hest solgt for hele 2600 pund, men de var heller ikke fra hvilken som helst hest

Manhårene var fra hesten Copenhagen, hvis rytter var ingen ringere end hertugen af Wellington, hvilket gør manhårene ca. 200 år gamle.

Hertugen red den berømte mørkrøde hingst i sammenhængende 17 timer under slaget ved Waterloo i 1815 og Copenhagen slap uskadt fra slaget.

Hårlokken blev bortauktioneret sammen med en håndskreven note fra en højtrangerende Waterloo-veteran, som bekræfter at hårene er fra Copenhagen.

Hårene blev fundet ved et rent tilfælde – 200 år efter det berømte slag – af lady Arran af Castle Hill, da hun var i færd med at sortere nogle familiepapirer.

Hingsten Copenhagen var angloaraber og gjorde karriere som væddeløbshest, inden han blev brugt under Napoleonskrigene i Spanien. Senere blev han solgt til hertugen af Wellington, som red ham ved flere slag op til det store slag ved Waterloo. Copenhagen blev pensioneret og nød sit otium på hertugens ejendom i Hampshire, hvor han døde i en alder af 28 år i 1836.

Kilde: Horsetalk.co.nz

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen