Topryttere kræver mere lighed i springsporten

15-11-2017 14:18

Camilla T. Schrøder

Man skal ikke kunne købe sig til rankingpoint, mener flere førende topspringryttere. De kræver i en video publiceret af IJRC, at Global Champions Tour-stævner ikke skal give de samme rankingpoint som andre store stævner


 

Copyright Ridehesten.com
Den schweiziske springrytter Steve Guerdat er hovedtalsmand i IJRC's kampagnevideo. Foto: Britt Carlsen/Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Topryttere fra International Jumping Riders Club (IJRC) er gået sammen i kampen for en mere fair ridesport med større vægt på de bedste resultater frem for den største pengepung.
I kampagnevideoen under navnet "Yes to equal chances" offentliggjort af International Jumping Riders Club argumenterer de bl.a. for, at Global Champions Tour-stævnerne ikke bør give lige så mange rankingpoint som andre store femstjernede stævner, eftersom ryttere i højere grad kan købe sig til deltagelse i Global Champions Tour. Det skriver det svenske hestenyhedsmedie Tidningen Ridsport.

Uligheden opstår ifølge kritikerne, fordi størstedelen rytterne ved GCT-stævner består af holddeltagere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- For eksempel er kun 30 % af rytterne i Global Champions Tour og Global Champions League udtaget fra rankinglisten. Resten er ryttere, som skal være en del af et hold, og det koster 2 millioner om året. Så jeg mener, hvis alle skal have lige adgang til de bedste konkurrencer og få en chance for at samle rankingpoint, så er vi nødt til at ændre det, siger Steve Guerdat i videoen. Han mener, at 60-20-20-reglen bør gælde ved alle femstjernede stævner, kun med undtagelse af Nations Cup og World Cup.

Hør Steve Guerdat, Kevin Staut, Reed Kessler, Jeroen Dubbeldam og Malin Bayard argumentere deres sag i nedenstående videoklip, som er offentliggjort på IJRC's hjemmeside.

Emnet vil blive drøftet ved FEI's generalforsamling i næste uge.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner