25 ryttere i KRAFFT Tour of Amateurs

26-02-2024 10:11

Siden 2019 har 25 ikke professionelle springryttere fået adgang til at ride KRAFFT Tour of Amateurs i Herning, og i år er ingen undtagelse

Copyright Ridehesten.com
Jesper Bæk, KRAFFT Danmark (tv) sammen med sidste års vinder 17-årige Emilie Nielsen, springdommer Lena Aagaard og HB-medlem Ulrik Kristensen. Foto: RIdehesten.com/Kristine Bojsen

KRAFFT Tour of Amateurs er særdeles populær blandt rytterne. Det blev igen bevist ved Christmas Show på Vilhelmsborg i december, hvor der var mere end hundrede ekvipager til start i de indledende runder, som kvalificerer til finalen, der rides ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Konceptet bag KRAFFT Tour of Amateurs
KRAFFT Tour er en turnering som er forbeholdt amatørryttere. Ryttere, som opfylder kravene for deltagelse, kæmper under Danish Christmas Show Warm Up i november/december hvert år, om de eftertragtede pladser, der giver dem chancen for at ride ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Under finalestævnet i Herning rider rytterne to indledende runder i 115 cm springninger. Klasserne afvikles henholdsvis onsdag eftermiddag i Dansk Hesteforsikrings Arena E og torsdag eftermiddag i KRAFFT Arena M. Finalen rides lørdag i KRAFFT Arena, over en 120 cm bane. Vinderen af finaleklassen, vinder den eftertragtede plads ved Falsterbo Horse Show 2024.

Vi gør også noget for bredden
KRAFFT Tour of Amateurs er særdeles populær i Sverige, og har været det gennem flere år. - Det var derfor nærliggende at brede Touren ud til også at omfatte Danmark tilbage i 2019, fortæller Jesper Bæk, KRAFFT Danmark, og han fortsætter: - Vi har oplevet en kæmpe succes lige fra starten med rigtig mange tilmeldte ryttere til kvalifikationen ved Christmas Show og stor publikumsopbakning i Herning. Det er vigtigt også at gøre noget for bredden i ridesporten – give de ryttere en chance for at opleve de imponerende rammer ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og give den bedste danske rytter en chance for at konkurrere mod de bedste svenske ryttere i Falsterbo til sommer.

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af finalen i KRAFFT Tour of Amateurs 2023, Emilie Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Emilie Nielsen, sidste års vinder
– At ride frem var min taktik. Han kan godt lide at løbe. Sådan lød det fra vinderen af finalen i KRAFFT Tour of Amateurs 2023, Emilie Nielsen, der satte konkurrenterne til vægs med over fire sekunder. Hendes military erfaring var måske det, der gjorde forskellen i den spændende finale. Sammen med Elle’s Dancing Interstellar e. Party Dance/ Carson Ask (opdr. Susanne Grubbe) sejrede de i Herning, og vandt dermed en plads ved det svenske finale-stævne under Falsterbo Horse Show. I Falsterbo var der godt 60 startende ryttere, og Emilie Nielsen gjorde det rigtig flot i begge kvalifikationer, hvor det blev til et enkelt nedslag i begge, hvilket desværre betød, at hun ikke nåede ind i finalen.

Top tre fra Christmas Show kommer til Herning
Efter de to kvalifikationsklasser ved Christmas Show blev Nanna Louise Tarp Jensen og Gaisha Taj Mahal e. Q-Miles N/Caccavelle (opdr. Marianne Wolff) samlet vinder. Nummer to på listen blev Julie Rask og Heart Thief NBB e. Mønsteds Hardcore/Come Back II (opdr. Frank Kejlberg) efterfulgt af Maja Dalsgaard og Gredstedgaards Flying Dutchman e. Larimar/Quite Capitol (opdr. Peder Øllgaard). Alle tre er at finde på listen over de 25 ryttere, som kommer til start i Herning i KRAFFT Tour of Amateurs. 

Listen over de kvalificerede ryttere kan ses her.

Køb billetter til Dansk Varmblods Hingstekåring her.

/DV Event

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing