25.000 i præmier til ponyrytterne

10-05-2023 18:35

Annika Knudsen Lorentsen

Når der afholdes distriktsstævne hos Sdr. Hygum Rideklub i næste uge med Sydjysk Mesterskab for hold, vil der være lækre præmier at ride om, og alene i ponyklasserne er der samlet ærespræmier for 25.000 kroner

Copyright Ridehesten.com
Opvisningsbanen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For mange år siden, var Sdr. Hygum Rideklub en af de mest aktive rideklubber i forhold til stævneafholdelse i Sønderjylland, men på et tidspunkt mødte klubben udfordringer. En græsbane, der blev dårlig at ride på i dårligt vejr, gjorde, at Sdr. Hygum måtte opgive at holde stævnerne. I 2021 var klubben lukningstruet, men nu er de for alvor tilbage. 

Dengang var der kun 25 medlemmer tilbage og staldene stod tomme, men i dag er rideklubben forvandlet, og i 2022 blev en 65x65 meter stor opvisningsbane med fiberbund anlagt, og nu skal banen indvies. Dertil kommer desuden en opvarmningsbane ligeledes med fiberhund. 

– For hver gang der tjenes 10 kroner i klubben, så går de 9 kroner til optimering af klubbens arealer. Pavo-arenaen bliver indviet fredag den 19. maj kl. 11.00 inden stævnet går i gang. Her kommer lokalpolitiker Martin Smed og klipper båndet, og alle der har lyst kan komme forbi og få en pølse ved indvielsen, forklarer Charlotte Schreiber

Klubbens motto er "ingen elite uden bredde", og der er mange tiltag i rideklubben, som skal sætte den sønderjyske rideklub på Danmarkskortet. I dag er der 200 medlemmer og staldene er igen fyldt op. Klubben blev desuden årets forening i Vejen Kommune i 2022.

Copyright Ridehesten.com
Opvarmningsbanen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fantastisk præmier
I næste uge afholdes stort stævne i Sdr. Hygum, hvor der foruden indvielsen af banen, kan ses frem til spændende ridning for både pony og hest. 

Fredag  byder dagen på hesteklasser fra valgfri højde til MB1* 125 cm. Lørdag er store præmiedag, hvor der e forhøjet dotering i LA og MB for hest, mens der er fire ponyklasser med virkelig gode præmier på programmet. Søndag er der Sydjysk Mesterskab for klubhold for både hest og pony. 

Stævnet har fået overvældende opbakning fra mange sponsorer. Det drejer sig om hovedsponsorerne Campen Auktioner, Farup Smede, Compleeted og Rytters Ridesport. Sidstnævnte sponsorer en LB2* for pony lørdag, hvor der er ærespræmier for hele 10.000 kroner. 

– Det har været vigtigt for os at bruge pengene og ærespræmierne på netop ponyrytterne, som efter de nye doteringsregler er trådt i kraft har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Opbakningen fra de fantastiske sponsorer har gjort, at vi har lavet yderligere to ponyklasser om fra B0 til konkurrenceklasser, hvor startgebyret fortsat er 100 kroner, men hvor der til gengæld er rigtig gode præmier at ride om. Vi har præmier for 25.000 kroner fordelt på syv ponyklasser og et mesterskab, fortæller Charlotte Schreiber. 

Sidste tilmelding er den 12. maj 2023, og man kan finde proportionerne her.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev