20 avlsforbund klar til Studbook Trophy

12-06-2024 10:02

Verdensmesterskaberne i holdspringning for unge heste, WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy, afvikles igen i år i Valkenwaard - nu med 20 avlsforbund tilmeldt. Kan Dansk Varmblod igen tage medaljer?

Copyright Ridehesten.com
Mikkel Laursen med Emmett H DWB e. Emerald van't Ruytershof/ Cancara (opdr. Marie-Louise og Lars Wulff Henriksen) vandt guld individuelt i holdet for 6-års heste i 2023. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Sidste år i september var der premiere på et helt nyt mesterskab for unge springheste: WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy – afholdt på Longines Tops International Arena (Valkenswaard). I år vender holdmesterskabet tilbage fra 26. til 29. september 2024; denne gang med flere klasser, flere heste og et internationalt springstævne.

Arrangørerne har bedt om tilkendegivelser fra avlsforbundene: Ønsker de at deltage igen i år?, og 20 forbund, mod 12 sidste år, har sagt ja og tilmeldt hold til mesterskabet – heriblandt Dansk Varmblod. Der bliver deltagelse fra flere af de mest succesfulde springavlsforbund, så der er ingen tvivl om, at konkurrencen bliver benhård igen i år. 

Sidste år vandt Dansk Varmblods heste og ryttere holdsølv i 6-års klassen og holdbronze i klassen for 8-års heste. Dermed bliver det spændende at se, om sidste års succes kan gentages for DV-holdene, når de tørner sammen med 19 andre avlsforbund i den intense dyst.

Feedback til konceptet
Under afviklingen sidste år blev der ivrigt debatteret forslag til ændringer til konceptet, som i øvrigt blev taget særdeles positivt imod. Studbook Trophy, som er den mere mundrette forkortelse af verdensmesterskabet for hold for unge springheste, var en stor succes, men der var også enkelte forslag til forbedringer fra avlsforbund og ryttere.

Mesterskabet afvikles i et samarbejde mellem WBFSH og Tops International Events, og de tilbyder igen fem kategorier i WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy. Hver kategori vil have to kvalifikationsrunder, og en finale samt (som noget nyt i år) en trøstefinale.

Copyright Ridehesten.com
De 20 avlsforbund som har meldt deres deltagelse til årets Studbook Trophy.

Holdmesterskabet afviklet i følgende årgange:

• 5-års heste (1,25 m)

• 6-års heste (1,35 m)

• 7-års heste (1,40 m)

• 8-års heste (1,45 m)

• Hingsteklasse for 9-års hingste og ældre (1,50 m)

Avlsforbundene kan have hold på højst seks heste og minimum tre heste. Alle holdheste konkurrerer i første og anden kvalifikationsrunde. Kun tre heste udtages af avlsforbundets holdleder efter anden kvalifikationsrunde (ifølge pointsystemet) til at gå videre til finalen. Alle andre holdheste, som ikke har kvalificeret sig til finalen, er berettiget til at konkurrere i trøstefinalen.

Samtidig med WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy vil en række CSI2* klasser blive afviklet:

• CSI2* Small Tour (1,35 m)

• CSI2* Medium Tour (1,40 m)

• CSI2* Big Tour (1,45m) (kvalifikation til GP)

• CSI2* GRAND PRIX Big Tour (1,45 m)

Disse klasser er ikke en del af WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy og er derfor ikke underlagt udtagelse fra avlsforbundene. 

Du kan se programmet her samt læse mere om, hvordan du/din hest kan komme i betragtning til udtagelse her.

/ Dansk Varmblod

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen