WBFSH uddeler Breeder Awards

04-02-2023 19:13

Trine Askjær-Jørgensen

Hvert år hylder World Breeding Federation of Sport Horses i samarbejde med urmageren Longines verdens bedste avlere. Denne hyldest finder sted i aften i Bordeaux, Frankrig, i forbindelse med FEI World Cup i springning. Se her, hvilke avlere der skal fejres

Copyright Ridehesten.com
TSF Dalera BB og Jessica von Bredow-Werndl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvert år hyldes verdens bedste avlere i disciplinerne springning, dressur og military, når World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) sammen med Longines uddeler deres "Longines WBFSH Breeder Awards".

I år sker fejring af avlerne bag de højest rangerende heste i Bordeaux, Frankrig, i aften efter den 5-stjernede Longines FEI World Cup-springning. Her overrækker Longines de vindende avlere et ur samt et indrammet certifikat og broderede tæpper fra WBFSH, der viser, at de er vinderne. Repræsentanter fra de respektive avlsforbund er også inviteret til ceremonien.

Formand for både Dansk Varmblod og World Breeding Federation of Sport Horses, Jan Pedersen, har selvfølgelig taget turen til Bordeaux for at overrækker priserne til de dygtige avlere.

Hver af de tre avlere, der i aften skal have overrakt deres pris, har deres helt egen, unikke historie, men har det til fælles, at de deler et væld af færdigheder og passion.

Særligt interessant er det, at endnu engang er vinderne ikke nogle store avlere, der producerer mange afkom, men i stedet avler de kun et begrænset antal føl hvert år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets dressurhesteavler: Silke Druckenmüller
Silke Druckenmüller har avlet trakehnerhoppen TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk, der med tyske Jessica von Bredow-Werndl har vundet nærmest alt, der er at vinde. Det er blevet til både to gange individuelt OL-guld samt to gange OL-guld for hold, vinder af World Cup-finalen i Leipzig 2022, og et utal af internationale Grand Prix-sejre, specielt i World Cup-dressur, hvor ekvipagen da også har vundet alle sine tre seneste starter i henholdsvis Basel, Stockholm og Lyon. På den seneste FEI verdensrangliste for dressurheste er TSF Dalera BB da også nr. 1.

Copyright Ridehesten.com
King Edward og Henrik von Eckermann. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Årets springhesteavler: Wim Impens
Vinderen af titlen som Longines WBFSH's avler af verdensbedste springhest går til Wim Impens, der har avlet vallakken King Edward e. Koningin De Lauzelle/ Feo, som med svenske Henrik von Eckermann vandt både individuelt- og holdguld ved VM i springning i Herning sidste sommer. Ved OL i Tokyo i 2021 blev ekvipagen individuelt nr. 4, og i det hele taget er det en meget succesfuld springhest, Wim Impens har avlet. Den har gået et utal af springklasser på 5-stjernet niveau, mange af dem med sejr til følge, senest ved World Cup-kvalifikationen i Basel, Schweiz.

Årets militaryhesteavler: Hilmer Meyer-Kulenkampff
Hilmer Meyer-Kulenkampff har avlet hannoveranervallakken FischerChipmunk FRH e. Contendro I/ Heraldik Xx, som under tyske Michael Jung går succesfuldt i militarysporten, senest med en individuelt femteplads og en holdguldmedalje ved VM i military i Pratoni del Vivaro 2022.

Copyright Ridehesten.com
FischerChipmunk FRH og Michael Jung. Foto: Dirk Caremanns

Danske dressurhesteavlere helt fremme
Ranglisterne over de topplacerede heste i de tre ridediscipliner hedder i WBFSH-regi avlerranglister, selvom der ikke er nogen sammentælling af resultater fra flere heste fra samme avler. Da FEI’s verdensrangliste i dressur sluttede med DV-heste som nr. 3 og nr. 9, så gælder det altså i WBFSH-regi som avlerranglisten, og her finder man således to danske stutterier i top-10.

For opdræt af Heiline’s Danciera e. Fürstenball/De Noir ligger Stald Heiline fornemt på tredjepladsen, mens Tina Christoffersen og Nicolaj Jepsen indtager niendepladsen for opdræt af Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino. Det er bemærkelsesværdige danske avlerpræstationer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen