Mit første føl skal til hingstekåring

27-02-2015 09:24

Det første føl, som dressurrytter Emilie Nordvig har sat i verden, er blevet udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning

Den 3-årige hingst Villeroy Nord er trukket på Emilie Nordvigs ridehest, der er A-hest i dressur. Det er hoppen Shilo e. Sandro Hit, som er avlet af Paul Schockemöhle på Gestüt Lewitz i Tyskland.

– Han er det første føl, jeg har avlet. Jeg købte hans mor som 5-års i Holland og har selv redet hende op til Intermediaire, inden hun blev ramt af en række seneskader. Så har jeg avlet to føl på hende.

Villeroy Nord e. Vivaldi er Shilos første føl. Hun er også mor til den sorte 2-års hoppe Seville Nord e. Dream Boy, som Emilie planlægger at fremstille til 2-års-skue senere i år. Hun købte forrige sommer et hestested i Vedbæk med plads til otte heste og har planer om at fortsætte med at avle dressurheste.

– Jeg er utrolig stolt af at have fået udtaget Villeroy Nord og glæder mig meget til at se, hvordan han kommer til at klare sig i Herning. Hvis ikke han bliver kåret, skal han med hjem og kastreres for derefter at holde en lang sommerferie, fortæller Emilie, der tidligere har redet med i Herning, da hun havde hingsten Chopin Dane.

Det er ikke planen, at Villeroy Nord skal på auktion i Herning, men Emilie er endnu ikke sikker på, om hun skal beholde ham og gøre plads til flere heste hjemme i Vedbæk.

– Det kommer an på resultatet i Herning, slår hun fast

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen