Endnu 6 hopper klar til Eliteskuet

17-08-2014 22:54

Stine Gertsen

Idag blev årets sidste Dansk Varmblod sadelkåring afviklet og dette forgik I region 3, på Stutteri Ask I Martofte. To hold 3-års og ét hold 4-års og ældre hopper kæmpede om dommernes gunst og de eftertragtede pladser til årets Eliteskue.

Titlen som Region 3's bedste 3-års dressurbetonede hoppe gik til kat. 309; Era Fürstin Hit e. Fürstenball/Sandro Hit/. Hoppen er opdrættet af Stutteri Era i Hobro og ejes I dag af Karina Aas i Norge.  Den særdeles velgående hoppe blev flot fremvist af Hesselhøj, og opnåede blandt andet 8,5 for både galop og ridelighed. Det blev herudover også til 8-taller for bade trav og kapacitet, og hermed er hun klar til at konkurrere ved årets Eliteskue d. 30. og 31. august.

I finaleringen havde Era Fürstin Hit selskab af yderligere to hopper. Den ene var kat. 316; Hebe Á Fenris e. Blue Hors Romanov/Lauries Crusador, ejet og opdrættet af Søren Bjerre i Nyborg, og redet af Astrid T. Grøn. Selvom det ikke blev til en fløjplads i finalen, blev hoppe og avler hædret ved at modtage titlen som årets bedste avlede 3-års hoppe på Fyn. Med titlen fulgte en vandrepokal. Den tredje hoppe i finaleringen var kat. 319; Polka Sensation Nexen e. Sandro Hit/Temple Wind. Hoppen er opdrættet af Stutteri Nexen i Suldrup og ejes nu af Sanne Mathiasen i Suldrup. Hoppen blev fremvist af Dennis Kjær og opnåede blandt andet 8,5 for trav, galop, ridelighed og kapacitet.

Hebe Á Fenris og Polka Sensation Nexen kan selvfølgelig også ses på Eliteskuet sidst i denne måned.

På fløjen, i holdet for de 4-års og ældre hopper, endte kat. 336; Filuca S e. Fürstenball/Milan, som er opdrættet og ejet af Familien Servé i Ringe. Her belønnede dommerne hoppen med 8,5 i trav, galop ridelighed og kapacitet.

 

Udover disse fire hopper gik følgende også videre til Eliteskuet:

Kat. 344; Overgaard’s Zappa e. Londonderry/Solos Carex. Avlet af Tove og Ove Møller Nørgaard i Avlum og ejet af Blue Hors i Randbøl.

Kat. 332; Sania Gravvænge e. Blue Hors Rockefeller/Blue Hors Don Schufro. Alvet af Svend Rosager i Vejstrup og ejet af Blue Hors i Randbøl.

 

DV Region 3 og Stutteri Ask kan i dag sætte kryds ud for deres tredje velafholdte arrangement denne weekend. I går gjaldt det nemlig bedømmelse af føllene plus C-stævne i springning med championatsklasser.

 

 

Alle billederne fra Sadelkåringen kan ses her på Ridehesten.com fra på tirsdag.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen