Man skal brænde for det – og det gør vi

05-12-2018 08:01

Ridehesten har besøgt Bodil og Jens Hellmers på deres stutteri sydvest for Aalborg. Hun er næstformand for Dansk Varmblod, han er international springdommer, og sammen avler de dressur- og springheste

Copyright Ridehesten.com
Bodil og Jens Hellmers

I Restrup Enge sydvest for Aalborg har Bodil og Jens Hellmers skabt en smuk og velfungerende hesteejendom, som de har opbygget helt fra bunden. Den skaber rammen om deres stutteri og deres hjem, som de har delt med børnene, Eva og Johannes. Bodil har redet mange ture på ridestien fra ejendommen med børnene, der nu begge er flyttet hjemmefra

Ingen handel uden kontrakt
Bodil og Jens skriver kontrakt, hver gang de køber eller sælger en hest, og både som køber og sælger har de oplevet at blive kontaktet af anden parts advokat om en form for økonomisk krav. Selv for en hest, som de har solgt for slagteprisen, har de oplevet et stort økonomisk krav, men også her blev de reddet af den handelskontrakt, der var underskrevet af begge parter.
– Når vi indgår en handel, fremsender vi et udførligt udkast til en kontrakt, så begge parter er enige, inden vi sammen gennemgår den endelige kontrakt mundtligt ved overdragelse af hesten, forklarer Bodil og tilføjer, at kontrakten typisk indeholder mange punkter og detaljer, så alt er aftalt.

Præstation frem for type
Deres springhesteavl er baseret på to af Danmarks mest succesfulde hoppestammer, og de har haft en tredje spændende springhoppe i avlen, men den stamme udfases nu, og der fokuseres på de to hoppestammer fra Carsten Carstensen og familien Schultz. 

Læs hele profilen om Bodil og Jens Hellmers i det nyeste nummer af magasinet Ridehesten

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen