1. og 2. plads i hver sin kür VIDEO

16-10-2022 20:46

Trine Askjær-Jørgensen

Karoline Mathilde Ravnsbo rider sit sidste år som juniorrytter og rykker til næste år op i ungrytterklasserne. I Le Mans, Frankrig, har hun i dag taget en førsteplads på det ene niveau og en andenplads på det andet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som den eneste, danske rytter er Karoline Mathilde Ravnsbo, der rider sit sidste år som juniorrytter, taget til internationalt stævne i franske Le Mans. Her har hun boet i en hyggelig hytte på stævnepladsen det meste af ugen sammen med sin far og mor, der er med og hjælpe.

Med sig har hun to heste. Den 9-årige, brune hoppe Fleurie e. Fürstenball/ Onassis (opdr. Sippekildegård) har været til start i ungrytterklasserne, fordi Karoline allerede nu er ved at øve sig på næste niveau, idet hun pga. alderen rykker op i det nye år. I fredags red hun sig til en sjetteplads med hoppen, og i dag startede hun ud med at ride en flot andenplads hjem i ungrytternes kür med 69,160%.

Klassens resultat.

Succesen ville ingen ende tage i dag, og man må næsten konkludere, at Karoline er rigtig dygtig til at ride kür. Med Atterupgaards Kawasaki e. Krack C/ Stedinger (opdr. Atterupgaard) rider hun sit sidste internationale juniorstævne, og det er gået strygende. I fredags blev det til en flot sejr i den indledende klasse, og igen i dag kunne Karoline stille sig øverst på podiet med en score på 74,709% i juniorernes kür og godt 3% ned til andenpladsen.

– Jeg var sidste rytter i klassen i et meget stærkt felt, og 74,709% er også vores personlige rekord til et internationalt stævne, så det var ret vildt, da procenterne tikkede ind. Küren på Fleurie i dag var også bare rigtig god; alt passede bare så godt, og vi ramte musikken helt, som vi skulle. Der synes jeg, at kür kan noget helt særligt; når det hele går op i en højere enhed. Og så er det bare fedt, at hun nyder det så meget og gør sit absolut bedste, når musikken spiller, siger Karoline og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er så tilfreds med, hvordan vores ridt har været. Hestene har været så søde at have med. Det har været så skønt og en helt fantastisk oplevelse sammen med dem de sidste tre dage. Når vi kommer hjem, tænker jeg, at de skal holde lidt velfortjent skovtursferie og nyde at være tilbage på deres græsmarker med deres venner igen.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Her er det starten af Karoline og Kawasakis kür:

Og Fleurie og Karoline til præmieoverrækkelse:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner