Zack’Ki har grundlagt en ny avleræra for os

11-05-2021 06:33
Avl

Magasinet Ridehesten har i Dansk Varmblods region 5 besøgt avlerparret Jaan Bonde og Poul Erik Fugmann, Randbøldal, der har været involveret i ridesporten og hesteavlen det meste af deres liv. De avler dressurheste under stutterinavnet Eg

Copyright Ridehesten.com
Poul Erik Fugmann og Jaan Bonde præsenterer årets første føl på stutteriet. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

På Tørskindvej ligger ejendommen Egelund, hvor Jaan Bonde og Poul Erik Fugmann bor og driver deres Stutteri Eg. De bor få hundrede meter nord for Blue Hors, der i 90’erne også var deres arbejdsplads, og Blue Hors-hingste er også fædre til mange af deres opdræt.

Jaan og Poul Erik har i mange år avlet to føl om året, og nogle gange gik det sådan, at de fik et enkelt hingsteføl, som godt kunne bruge en kammerat at vokse op sammen med.  – Så begyndte vi at købe et hingsteføl i ny og næ og gerne på følauktion, fortæller Jaan og fortsætter: – I 2008 havde Poul Erik udset sig et hoppeføl fra Jørgen Dahl, og sådan gik det til, at vi købte Borbjergs Zack’Ki efter Blue Hors Zack/Michellino.

Zack’Ki udviklede sig til en elegant og storrammet hoppe, og hun blev ved stationsafprøvning på Vilhelmsborg kåret og udtaget til eliteskuet, hvor hun fik opdrættermedalje i sølv. – Hun har grundlagt en ny avleræra for os de senere år, fortæller Jaan.

Gilpa

Allerede abonnent? – Log ind her

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald