World Cup-sejren til verdens bedste!

07-04-2019 19:20

Annika Knudsen Lorentsen

Steve Guerdat var uovervindelig og sikrede sig i dag sin tredje sejr i en World Cup-finale. Det var en overvældet og glad Steve der lod sig hylde foran det fantastiske publikum

Copyright Ridehesten.com
Verdensetteren med endnu en sejr i en World Cup-finale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var en nervepirrende afgørelse på årets Longines FEI World Cup-finale i springning. Publikum levede sig virkelig ind i rytternes ridt og der var stor opbakning til alle de deltagende.

Efter dagens første runde var det to schweizere i front mens svenske Peder Fredricson havde redet sig til en foreløbig tredjeplads.

I anden runde var det endnu en svær bane der mødte ekvipagerne, særligt det sjette spring på banen, en lodret med planker, voldte mange ryttere problemer. Fem ryttere formåede at ride banen fejlfrit i anden runde.

Steve Guerdat beviste hvorfor han er verdens bedste

Top tre i den samlede stilling efter første runde af årets World Cup-finale red alle fejlfrit i anden runde og dermed blev det også de tre der endte i top.

Svenske Peder Fredricson har haft et fænomenalt stævne på hjemmebane og efter de fire runder i løbet af stævnet, endte han med blot 5 fejl. Han kunne derfor lade sig hylde som nr. 3 i dette års finale sammen med den fantastiske Catch Me Not S e. Cardento 933/ Ramiro’s Son.

På andenpladsen i årets World Cup-finale fik vi det unge stortalent fra Schweiz, nemlig 27-årige Martin Fuchs, som trods sin unge alder ligger på en flot 8. plads på Longines Rankinglisten for springryttere. Martin red på Clooney 51 e. Cornet Obolensky/ Ferragamo og sammen endte de med et flot resultat og kun 3 fejl.

Copyright Ridehesten.com
Den unge Martin Fuchs indtog andenpladsen i årets finale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dagens vinder blev verdensetteren Steve Guerdat fra Schweiz, han gik til anden runde med blot 2 fejl, og som sidste rytter på banen viste han sit utrolige overskud og red endnu en sikker fejlfri runde med superhesten Alamo e. Ukato/ Equador. Se Steves ridt i videoen nederst.

Copyright Ridehesten.com
De dygtige mænd fejrede deres resultater med en tår af champagnen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En rørende præmieceremoni

Det var en tydeligt rørt og overvældet Steve der lod sig hylde som World Cup-finale vinder i springning 2019. Der blev fældet en tåre eller to og Steve belønnede det begejstrede publikum med ægte sejrsjubel og en fortælling om hvor stort det er for ham at vinde sin tredje World Cup-finale.

De to andre podieplacerede Martin og Peder blev også hyldet af det begejstrede publikum og de tre mænd gav den gas da champagnepropperne skulle poppes.

Selvom tredjepladsen gik til hjemmebanerytteren Peder Fredricson gjorde publikum ingen forskel og fejrede alle tre ryttere på allerbedste vis. Stemningen var helt unik og de tre vindere fortjente at opleve den atmosfære som var helt speciel i Scandinavium Arena i Göteborg. 

Copyright Ridehesten.com
Propperne blev poppet med manér. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En del af historien

Med sin tredje sejr i en World Cup-finale skriver Steve Guerdat historie for Schweiz og han kan nu tilslutte sig gruppen af ryttere som har vundet finalen tre gange; Hugo Simon, Rodrigo Pessoa, Meredith Michaels-Beerbaum og Marcus Ehning. 

Copyright Ridehesten.com
Steve viste sin kærlighed til publikum i Scandinavium Arena. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Video af Steve Guerdat og Alamos vinderridt i videoen nedenfor.

Se resultatlisten her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen