Wolfram Wittig tilknyttes DRF som eksperttræner (video)

29-03-2022 12:16

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Ride Forbund har besluttet at tilknytte Wolfram Wittig som eksperttræner og Tecnical Advisor for seniorlandsholdet i dressur frem mod VM i Herning 

Copyright Ridehesten.com
Wolfram Wittig sammen med Anna Kasprzak og Rockstar samt Lone Bang Larsen og Bakkely’s Onandt ved samlingen på Slangerupgaard. Foto: DRF
Nyheden fortsætter efter annoncen

I januar og februar blev årets to første ekspertsamlinger i seniordressuren afviklet – den første med programridning ved den 5-stjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen samt oplæg fra Team Danmarks ernæringsvejledere og sportspsykologer, og den anden med træning ved den anerkendte tyske dressurtræner og tidligere internationale Grand Prix-rytter Wolfram Wittig. Onsdag og torsdag i sidste uge blev årets tredje ekspertsamling så afviklet i skønne omgivelser og smukt forårsvejr på Blue Hors i Randbøl, og her var der atter træning ved Wolfram Wittig på programmet. Det er nu besluttet at tilknytte ham som gennemgående eksperttræner og ’Technical Advisor’ til og med VM i Herning, og du kan høre elitesportschef Anne-Mette Binder fortælle mere om set-uppet her.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad er en ’Technical Advisor’, og hvordan fungerer det i praksis?
Tilknytningen af Wolfram Wittig som gennemgående eksperttræner og ’Technical Advisor’ frem til og med VM i Herning sker på baggrund af årets to første træningssamlinger i seniordressuren – hhv. på Slangerupgaard og Blue Hors – samt løbende drøftelser med rytterne i A-gruppen. Det er fortsat muligt for rytterne i A-gruppen at byde ind med mulige profiler som supplerende eksperttrænere frem mod VM. Her fortæller Elitesportschef Anne-Mette Binder meget mere om rollen, hvad tankerne bag brugen af en ’Technical Advisor’ er, samt hvilke aktiviteter, Wolfram blandt andet vil blive tilknyttet:

Lisbet Seierskilde fik inspiration til ponydressuren
Selvom samlingen var for seniordressuren, var også ponylandstræner Lisbet Seierskilde til stede onsdag på Blue Hors for at samle inspiration til sin egen træning af de unge ryttere og dermed sikre en rød tråd i talent- og elitearbejdet. Det sætter hun lidt ord på her:

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing