Westerncenteret Kumlegaard - en familievirksomhed

16-12-2017 20:07

Marie Helene Rigård Rohleder

Lidt syd for Roskilde ligger Kumlegaard. Her driver familien Møller et stort westerncenter med clinics, træning, opstaldning og avl af American Quarter Heste 

Copyright Ridehesten.com
Natasha og Ruf Jazz ved et stævne på Tuse Creek Ranch i Holbæk. Foto: taselvfoto.dk
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Natasha Møller begyndte at ride westernridning som barn, var der ingen vej tilbage. Selvom hendes forældre egentlig ikke var interesseret i heste, så blev de også bidt af sporten og ikke mindst racen American Quarter Hest. I 2014 købte familien Møller den store Kumlegaard lidt syd for Roskilde, og siden har det udviklet sig til et stort westernimperium med opstaldning, træning, undervisning og ikke mindst avl af American Quarter Horse.  

Familien Møller har i årevis gået med planer om at etablere et westerncenter i Danmark. Men westernridning kræver plads, og derfor har de udover Kumlegaard også købt nabogården ved årskiftet 2014/2015. De to gårde rummer nu et avlscenter for American Quarter Heste og et trænings- og ridecenter, hvor datteren Natasha Møller er cheftræner og daglig leder. Natasha rider selv western på internationalt plan og blev blandt andet europamester i AQHA EM Junior Trail  i 2014. 

 – Vi har plads til cirka 75 heste, og vi sælger heste til hele Europa. Det er et lokomotiv i fremdrift, fortæller Poul Haukrog Møller, medejer og Natasjas far. Poul står for forretningsudvikling, administration og økonomi. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I sommers blev den nye store ridehal på 40x80 meter indviet. Her er plads til 800 tilskuere. Derudover afholder Kumlegaard flere gange årligt clinics med flere af verdens dygtigste western undervisere. Blandt andet  med Congress Champion Matteo Sala som med den internationale reining toprytter Sylvia Rzepka.

Hos familien Møller har de store ambitioner med Kumlegaard. De glæder sig til at få den nye ridehal i brug for alvor med flere clinics til næste år, og så arbejder de intensivt med deres avl af American Quarter Heste. 

Læs mere her.

Copyright Ridehesten.com
Kumlegaard Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner