Wendy topper verdensranglisten

02-10-2024 10:01

I august overtog Isabell Werth førstepladsen på FEI's verdensrangliste, og med den nyeste opdatering i denne måned gør DV-hoppen Wendy de Fontaine hende selskab på ranglisten for dressurheste

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Wendy de Fontaine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som altid opdateres verdensranglisten hver måned, og denne gang er der sket ændringer for både rytterne og hestene.

For rytternes vedkommende kan tyske Isabell Werth glæde sig over, at hun for tredje måned i træk fører ranglisten, som hun overtog fra Jessica von Bredow-Werndl, der i intet mindre end 16 måneder havde ligget nummer ét. Netop von Bredow-Werndl er i denne måned rykket flere pladser ned og må denne gang tage til takke med en placering som nummer fem. I stedet er Charlotte Fry rykket op på andenpladsen, mens Dinja van Liere nu indtager tredjepladsen.

For danskernes vedkommende er Cathrine Laudrup-Dufour rykket op som nummer fire, mens Nanna Skodborg Merrald ligger nummer syv, og Daniel Bachmann Andersen beholder pladsen som nummer 12.

Verdensranglisten dressurrytterne.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På hestenes rangliste er der til gengæld sket store ændringer i denne måned. TSF Dalera BB e. Easy Game/Handryk har længe toppet listen på lige fod med sin rytter, men har denne gang taget et styrtdyk fra førstepladsen og helt ned til nummer 39.

Det har givet anledning til en ny på førstepladsen, og det er ingen ringere end dansk varmblodshoppen Wendy de Fontaine – tidligere kendt som Queenparks Wendy – efter Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Den 10-årige guldmedaljehoppe fører ranglisten foran Frys Glamourdale e. Lord Leatherdale/Negro og van Lieres' Hermes e. Easy Game/Flemmingh.

Den bedste hest fra det danske hold er fortsat Bachmanns OL-makker, Vayron e. Vitalis/P.B. Gloster, som er hoppet to pladser frem til ottendepladsen.

Verdensranglisten for dressurheste.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Wendy de Fontaine da de vandt individuelt sølv ved OL. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen