Hesteskiftet vender tilbage

15-10-2024 12:44

Når Dutch Masters i ’s-Hertogenbosch løber af stablen i 2025, genopstår formatet med hesteskift på den internationale springscene. Sidst man så det ved et stort stævne, var ved VM i Normandiet i 2014

Copyright Ridehesten.com
Jeroen Dubbeldam ved VM i Normandiet 2014, hvor han blandt andet red Casall Ask for at vinde verdensmesterskabet. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Dutch Masters’ sportsdirektør, den hollandske olympiske mester Jeroen Dubbeldam, planlægger en speciel springklasse under næste års Dutch Masters, som afholdes fra den 13. til den 16. marts 2025. Ifølge det tyske medie St. Georg får publikum mulighed for at opleve nogle af verdens bedste ryttere på udebane.

– For publikum er det fascinerende at se, hvordan forskellige heste reagerer på forskellige ryttere, og hvordan rytterne tilpasser sig hestene. Også folk uden for vores sport har altid haft positive reaktioner på denne type konkurrence, så jeg mener, den bør forblive en del af vores sport, fortæller Jeroen Dubbeldam, som selv blev verdensmester i 2014 med dette format, der dog blev droppet ved VM i 2018.

Sidste gang med hesteskift ved VM var i 2014
Ved verdensmesterskabet i Caen i 2014 blev formatet brugt for sidste gang. Dengang sejrede hollandske Jeroen Dubbeldam, der imponerede ved at ride konkurrenternes heste med stor succes. Udover hans egen hest Zenith deltog også Orient Express, redet af Patrice Delaveau, Cortes C med Beezie Madden, samt Casall, redet af Rolf Göran Bengtsson, der sluttede på fjerdepladsen.

Banen til hesteskiftet i Normandiet bestod af otte forhindringer, inklusive en tredobbelt kombination. Til Dutch Masters i ’s-Hertogenbosch planlægges en bane på 1,45-1,50 meter niveau.

Formatet med hesteskift har ofte været debatteret, da mange følsomme springheste har svært ved at tilpasse sig nye ryttere. I ’s-Hertogenbosch vil hesteskiftet dog foregå under andre rammer og her vil de fire top-ryttere nøje udvælge en hest hver. Blandt deltagerne er den olympiske mester Christian Kukuk, den regerende europamester og sølvvinder ved OL, Steve Guerdat, den hollandske mester Willem Greve og verdensmesteren fra 2022, svenske Henrik von Eckermann.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner