Weekenden stod på samlinger

09-04-2024 06:26

I den forgangne weekend har flere af de unge springryttere været samlet rundt omkring i landet. Samlingerne har budt på fællesskab, lærerige timer og god ridning

Copyright Ridehesten.com
Flere af landets unge springryttere har været samlet i denne weekend. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen.

I weekenden den 6-7. april 2024 har flere af landets unge springryttere været samlet for at træne inden udendørssæsonen for alvor bliver skudt i gang. Blandt andet har DRF SpringDanmark Talent haft samling hele weekenden for region Nord, mens der lørdag var samling for U18-bruttogruppen - Øst og søndag var samling for U18-bruttogruppen - Vest.

DRF SpringDanmark samlede i weekenden de ryttere fra region Nord, der er udtaget til talentprogrammet udviklet af DRF og Foreningen SpringDanmarkHjallerup Rideklub. Talentprogrammet har til formål at sikre en styrket talentudvikling for springryttere fra 12-17 år, der ikke allerede er en del af bruttogruppen, og ønsker at sikre en stærk rød tråd frem mod brutto- og landsholdsgrupperne. 

En af de ryttere, der deltog i samlingen, var Amalie Hedegaard, der har været på Talent Nord de sidste tre år. Amalie fortæller, hvad de arbejdede på til samlingen i weekenden: – Vi har til samlingen arbejdet med opstilling, balance, rytme mellem springene og andre vigtige faktorer, for at kunne lykkes på banen.

Copyright Ridehesten.com
Amalie Hedegaard og Cassius e. Kjær's Cajsar/ For Pleasure (opdr. Mia Kansager og Claus Skov) Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Det er dog ikke kun det ridetekniske, der bliver lagt vægt på til samlingerne, fortæller Amalie: – Vi har derudover haft besøg af en mentaltræner og en dyrlæge, og så har vi haft noget teambuilding. Netop fællesskabet er vigtigt i en ellers individuel sport: – Jeg synes selvfølgelig det har været fedt at kunne se en udvikling på mig selv og min ridning, men det er mindst lige så fedt at se alle mine holdkammerater udvikle sig. Det giver et rigtig godt fællesskab, og jeg har fået en masse nye bekendtskaber og venner, fortæller Amalie. 

Derudover var bruttogruppen for juniorer også samlet for at træne frem mod udendørssæsonens start. Bruttogruppen er i år bredere end tidligere set, da der ifølge landstræner Ulrik Kjær er flere talentfulde unge ryttere, der har potentiale for udvikling. Én af de dygtige ryttere, der deltog i samlingen om søndagen på Lykkegaard ved Vejle, var Annemone Kirstine Ladefoged Pedersen, der synes at samlingen var en succes: – Jeg synes, at træningen gik rigtig godt, og det var spændende at lære noget nyt, fortæller Annemone. 

Copyright Ridehesten.com
Annemone Kirstine Ladefoged Pedersen er en af rytterne, der deltog til samlingen for juniorerne i denne weekend. Her ses hun på ryggen af Conchillo e. Churchill/ Concorde (opdr. Ane Stoltze). Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Annemone synes ligesom Amalie, at fællesskab og sammenhold er en vigtig del af samlingerne: – Vi red på hold, hvor der var 4 ryttere på hvert hold. Jeg synes kun det er en fordel at ride på hold, da man lærer en masse af at se de andre ride. Sammenholdet var ikke kun at finde på banen, fællesskabet fortsatte nemlig også efter samlingen: – Efter træningen var der arrangeret fælles frokost for alle. Det er en god måde at lære de andre fra bruttogruppen at kende, afslutter Annemone. 

Læs mere om foreningen SpringDanmark her, og om bruttogrupperne her.

 

 
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen