Vindende voltigører ved NM-finaler

30-06-2024 17:49

Trine Askjær-Jørgensen

Alle finalerne er i dag blevet afviklet ved nordisk mesterskab i voltigering ved Hjallerup Rideklub. De danske udøvere har med fire guldmedaljer og to sølv leveret et absolut godkendt resultat og er mere end klar til sommerens EM og VM

Nordisk mesterskab i voltigering er her i weekenden blevet afviklet hos Hjallerup Rideklub i Nordjylland, hvor der også har været internationalt voltigeringsstævne.

Den første konkurrencedag, som fandt sted i går, er deltagerne på banen i deres obligatoriske programmer, som består af syv øvelser, der skal vise udøverens smidighed, styrke, balance, springkraft og kropskontrol.

Om eftermiddagen samme dag er de på banen i deres frie programmer, hvor udøverne selv får lov at sætte øvelser sammen, og der er fuldstændig frit spil ift. øvelser og kombinationer. Det er et program til musik, ligesom man kender det fra kür i dressur, og på samme måde bliver udøverne også bedømt på nogle bestemte parametre, som skal være opfyldt for at få topkarakterer.

Når konkurrencerne er overstået på dag 1, går den bedste halvdel videre til finalerne, hvor de laver deres frie program én gang til og bliver bedømt på det – og således er medaljerne blevet uddelt her til eftermiddag.

I den 2-stjernede juniorkonkurrence vandt Esther Rasmussen med hesten Sunday Song og longefører Lasse Kristensen guld, mens andenpladsen gik til Wilma Baden Askbo med hesten Hornbecks Crixus og longefører Allan Laudrup.

Copyright Ridehesten.com
Pil Kobbernagel og Bakkegaardens Charlie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I den 2-stjernede children-konkurrence tog Pil Kobbernagel med hesten Bakkegaardens Charlie og longefører Trine Stålsø en flot sølvmedalje.

I Young 2* vandt Julie Christensen med hesten Hornbecks Crixus og longefører Allan Laudrup guld, og Iben Dines Pedersen med hesten Kick Off og longefører Hanne Haagen Hansen fulgte op med endnu en guldmedalje, inden Skibby 1 rundede dagen af med den fjerde guldmedalje til Danmark sammen med hesten Tophøjs Geleto Lieto og longefører Hanne Haagen Hansen.

Maria Hess, der er holdkaptajn for voltigeringsudøverne sammen med Maria Frimark, er rigtig godt tilfreds med weekendens præstationer: – Alle udøverne har virkelig gjort det godt. Der var rigtig god ro på opvarmningen, de kunne deres programmer, og hestene var søde. Det har været nogle rigtig gode runder og et virkelig godt stævne i Hjallerup, meget velorganiseret og gode faciliteter, og vi er blevet taget rigtig godt imod heroppe.

Nu er der 14 dage til, at udøverne skal afsted til VM og EM i Bern, Schweiz, så NM var en måde for dem at teste formen af, inden det går løs mod verden og Europas bedste, og det er rigtig mange af de danske medaljehåb, der har været til start her i weekenden.

Stævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen