Vil Nicolas tage revanche og vinde U25-guld i år?

28-04-2022 19:35

Annika Knudsen Lorentsen

19 ekvipager har netop dystet i den indledende runde af Agria DRF Mesterskabet for U25 i springning, og her lykkedes det sidste års sølvvinder, Nicolas Pedersen at levere det bedste resultat, og han er dermed i spidsen inden mesterskabet afgøres i finalen lørdag eftermiddag

Nicolas Pedersen med Tailormade Diarado's Boy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ligesom ungrytterne, skulle U25-rytterne i dag ride deres indledende runde i deres Agria DRF Mesterskab hos Absolute Horses, hvor der blev redet efter metode C, som betyder, at fejl omregnes til tid.

Fem ud af de 19 ekvipager red fejlfrit i dag, men det var ikke disse fem der tog de bedste placeringer, da et par af de ryttere, der red med fire fejl var hurtige nok til at indtage tredje- og fjerdepladsen.

Vinderen blev Nicolas Pedersen, som både red fejlfrit og hurtigt på dagens 145 cm-høje bane, som bestod af 12 forhindringer, hvoraf to var dobbeltspring. Nicolas var til start på to heste i dagens klasse, men det var i sadlen på den 13-årige Tailormade's Diarado's Boy e. Diarado, at han tog sejren.

– Det er altid en fornøjelse at komme hjem til Danmark. Det var en fin bane, det er både baner og bund altid. Jeg elsker at være her, fortalte Nicolas, som til dagligt bor i Tyskland.

Benedikte Rie Truelsen med Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Andenpladsen i dag blev sidste års guldvinder. Her var det Benedikte Rie Truelsen med Cassina Z e. Cassini I/ Voltaire, som red 0,74 sekunder langsommere end Nicolas, men ligeledes fejlfrit. Det betyder, at hun blot har 0,37 fejl med til lørdagens finale.

Fakta
De kvalificerer sig til finalen

For at deltage i finalen skal man have redet den første afdeling af mesterskabet. Til finalens første runde er 2/3 af deltagerne fra den indledende klasse startberettigede, dog minimum de 20 ekvipager med færrest fejl.

Det betyder, at i klasser med færre end 20 ryttere til start, vil alle kvalificere sig til finalens første runde. Alle ryttere må kun ride én hest på finaledagen, og det betyder, at de ryttere der har deltaget på to heste i den indledende klasse, skal vælge hvilken hest, de vil ride finalen på.

Fold up

Tredjepladsen i dagens klasse gik til Christine Thirup Christensen med Vedric e. Hurlevent de Breka, som i dag leverede den hurtigste tid, men på grund af et nedslag endte som nr. 3. Hun tager 1,7 fejl med sig til finalen.

Christine Thirup Christensen med Vedric. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

På fjerdepladsen i dag blev det Clara Hallundbæk med Noortje van het Houterhof e. Emerald van't Ruytershof/ Orlando, som havde et nedslag rundt på banen i dag. Lærke Olesen med Bombay 36 e. Casall/ Quidam de Revel tog i dag femtepladsen efter et fejlfrit og ret hurtigt ridt.

Fakta
Sådan afgøres mesterskabet på finaledagen

På finaledagen rides mesterskabet over to runder med en eventuelt omspringning ved ligeplacerede efter to runder.

Ekvipagerne medtager deres fejl fra den indledende klasse, og de fejl, som de eventuelt måtte få i løbet af finalen to runder, tillægges disse fejl.

I både første og anden runde på finaledagen rides der i omvendt startrækkefølge efter antal fejlpoint, hvilket betyder, at den ekvipage med fleste fejl starter først.

Er der lige placerede om 1., 2. og 3. pladsen efter begge finalerunder, skal mesterskabet afgøres i en omspringning.

Fold up

De første 11 ekvipager i dagens klasse er adskilt af mindre end 4 fejl inden lørdagens finale. Der er dog nogle af rytterne, der er gengangere, og det betyder, at 8 ekvipager på lørdag kommer til finalen med mindre end 4 fejl.

Finalen for U25 ryttere afholdes lørdag eftermiddag, og her bliver det ekstra udfordrende. Rytterne skal nemlig ride den anden runde i finalen på en 150 cm høj-bane, mens første runde er samme højde som dagens klasse.