Nordisk sølv til childrenlandsholdet

27-06-2014 12:18

Torsdag eftermiddag blev der taget hul på mesterskaberne ved NM i springning i Drammen i Norge. Childrenrytterne var de første i ilden, og lykkedes det det danske landshold, at sikre sig en flot sølvmedalje, mens Sverige tog guldet, og Norge fik bronze

Christine Thirup Christensen på Queen Lady Z.

Seks danske ekvipager var til start i klassen. Landsholdet bestod af Mathilde Hjørringgaard, Emilie Weilsby, Laura Baaring Kjærgaard og Christine Thirup Christensen, mens Isabella Bach og Maria Barnewitz Schou red individuelt.
Første danske ekvipage var Isabella Bach og Windbreaker H, der kom gennem den 1,20 m høje bane med en fejlfri runde i tiden 81,66 sekunder. Maria Barnewitz Schou på Londa sluttede med 4 fejl i tiden 74,84 sekunder, og Mathilde Hjørringgaard på Contador fik også 4 fejl og en tid på 73,93 sekunder. Emilie Weilsby på Fortuna var fjerde dansker på banen, og her blev det til også til 4 fejl i tiden 71,89 sekunder, mens både Laura Baaring Kjærgaard på Baileys BH og Christine Thirup Christensen på Queen Lady Z red fejlfrit med tider på 77,16 og 73,64 sekunder.
Hermed sluttede det danske landshold med samlet 4 fejl på en foreløbig 2. plads efter første runde. Sverige lå nr. 1 med samlet 0 fejl, mens Norge lå nr. 3 med 8 fejl.
I anden runde leverede Mathilde Hjørringgaard og Contador en flot fejlfri runde i tiden 73,50 sekunder, mens Emilie Weilsby på Fortuna igen fik 4 fejl og en tid på 74,62 sekunder. Laura Baaring Kjærgaard og Baileys BH leverede deres anden nulrunde i en tid på 76,73 sekunder, og det samme gjorde sidste dansker Christine Thirup Christensen på Queen Lady Z med tiden 73,61 sekunder.
Dermed sluttede Danmark med samlet 4 fejl efter begge runder, men da svenskerne havde 0 fejl, gik guldet til dem. Norge fik bronze med 16 fejl, mens Finland blev nr. 4. Klassen var også første del af det individuelle mesterskab, som afgøres på lørdag.

Kilde: DRF.

Info

Det individuelle mesterskab afgøres lørdag
Torsdagens klasse var første af to afdelinger i det individuelle nordiske mesterskab, og anden afdeling springes på lørdag. NM i springning for U25, ungryttere, juniorer og ponyryttere afgøres også i Drammen denne uge.