Vil du uddannes rideskolemanager?

30-04-2024 06:38

Lyder jobbet som rideskolemanager interessant? Så kunne uddannelsen helt sikkert være relevant for dig at kigge nærmere på. Du kan nemlig uddanne dig rideskolemanager på bare to år

Copyright Ridehesten.com
Hvis du kunne tænke dig at blive uddannet rideskolemanager, er sidste tilmeldingsfrist 3. juni 2024. Foto: Ridehesten.com/ Marie Helene Rohleder.

Hvad er en rideskolemanager?

Jobbet som rideskolemanager råder over mange forskellige opgaver, men for at nå dertil, er en uddannelse nødvendig. Uddannelsen til rideskolemanager fokuserer blandt andet på, at uddanne personer til at undervise ryttere fra begynder til højere niveauer. Samtidig lærer man om hestens anatomi og fysik, så man bliver i stand til at give råd og vejledning til ryttere om hestevelfærd og korrekt anvendelse og håndtering af hesten. Derudover fokuserer uddannelsen også på varetagelse af rideskole-manager funktionen, altså hvordan man sikrer en stabil og økonomisk drift af elevskoler, samt hvordan man indgår i konstruktive samarbejder med bestyrelser og facilitetsejere. 

Hvad består uddannelsen af?
Uddannelsen består som udgangspunkt af et praktikophold hos en uddannet berider eller rideinstruktør. Derudover skal man i løbet af de to år, af to omgange på fem ugers skoleophold. Det betyder altså, at man under uddannelsen får chancen for en masse praktisk erfaring, som man kan tage med videre. Når man er færdiguddannet, har man titlen eksamineret rideskolemanager, og man har herefter mulighed for at videreuddanne sig til rideinstruktør og eventuelt berider, men man kan også sagtens gå direkte i arbejde som rideskolemanager. 

Copyright Ridehesten.com
Som rideskolemanager er din opgave blandt andet at undervise og vejlede ryttere i håndtering af heste. Foto: Ridehesten.com/ Marie Helene Rohleder.

Ansøgningskrav og optagelsesproces
Fristen for tilmelding til rideskolemanageruddannelsen med start i august 2024 er den 3. juni 2024. For at kunne søge optagelse på uddannelsen, skal man gennemføre Dansk Ride Forbunds optagelsesprøve, som finder sted på Vilhelmsborg den 13.-14. juni 2024
For at starte på uddannelsen, skal man være fyldt 18 år og som minimum have bestået 9. klasses afgangsprøve, kunne dokumentere gennemført stævnestart i LA dressur eller LB spring på C-niveau på hest. 

Du finder meget mere information om uddannelsen og tilmeldingsblanket til optagelsesprøven lige her. 

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner